miercuri, 30 ianuarie 2013

Midii picante în sos de vin



Mi-e foarte dor de vară şi asta se vede în ce gătesc. Nu sunt o pasionată în ceea ce priveşte mâncărurile de peşte, scoici, melci şi alte vietăţi ce-ţi alunecă pe gât într-un mod independent de tine, dar m-am îndrăgostit de reţeta aceasta. Unde altundeva puteam, decât la malul mării.




În toiul iernii am găsit doar midii congelate. Nu mi-a păsat şi am continuat cu îndârjire, să refac reţeta.


Au stat alături de midii



Am tocat mărunt ceapa, usturoiul, chilli şi pătrunjelul. Am călit ceapa şi usturoiul şi am adăugat midiile. Peste ele am turnat cam jumătate de pahar de vin alb (românesc).


A ieşit o delicatesă pe care am servit-o, ca tot românul, cu piure de cartofi, nu de alta, dar ungurului meu nu-i prea place orezul, iar altă garnitură chiar nu aveam în minte. Şi dacă tot am deschis sticla, a mai rămas şi vin.



Ingrediente:
- 500 g midii congelate
- 2, 3 cepe mici sau una mare
- 4, 5 căţei de usturoi
- 100 ml vin alb
- praf de chili (după gust)
- pătrunjel
- sare

Paşii:
1. Se taie ceapa şi usturoiul şi se căleşte într-o tigaie.
2. Se adaugă midiile şi se prăjesc câteva minute.
3. Se pune vin peste midii, cam 100 ml şi se lasă să fiarba, până aproape dispare fluidul.
4. Se adaugă verdeaţă şi se serveşte cu garnitura preferată şi cu vinul rămas :)

Verdict:
Aş dori să repet experienţa şi cu midii proaspete.


Poftă bună!
Laura 



2 comentarii:

  1. I absolutely adore mussels, especially those that have already been shelled - you can see what you're getting. This is a lovely recipe :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips