marți, 12 februarie 2013

Supă cremă de ţelină


Am început să mănânc şi să gătesc supe cremă, doar după ce ungurul meu mi-a gătit prima dată o astfel de supă. Aşa că, de câţiva ani de zile fac mereu supe cremă, mai ales că nu trebuie să ma stresez cu tăiatul legumelor foarte mărunt, pentru că vor trece oricum prin robotul de bucătărie. Supa cremă de ţelină este de departe preferata mea, deşi în alte supe nu îmi prea place ţelina. Supa se serveşte cu smântînă, după gust, caşcaval ras şi crutoane.


Ingredientele de bază
Ceapa, gata pentru călit




 



Ingrediente (4 porţii):
- o ţelină
- 2 cepe
- 2, 3 cartofi
- câteva felii de pâine pentru crutoane
- smântână (pentru servit)
- caşcaval ras (pentru servit)
- crutoane

Paşii:
1. Se taie ceapa mărunt, nu foarte mărunt, pentru că va intra in blender oricum. Se taie si cartofii si ţelina cubuleţe.
2. Se căleşte ceapa până ajunge sticloasă, după care se adaugă ţelina şi se toarnă apă să acopere legumele. Neapărat se pune ţelina prima, pentru că fierbe mult mai încet decât cartofii. Se adaugă sare şi piper.
3. Se adaugă şi cartofii şi se mai pune apă dacă e nevoie. 
4. Când sunt fierte, se pune zeama şi legumele din supă în blender, până ajunge o cremă.
5. Ulterior, dacă supa e prea densă se mai adaugă apă şi se mai dă un clocot.
6. Crutoanele se pot cumpăra sau se pot face acasă. Eu am tăiat cubuleţe, căteva felii de pâine de secară, pe care le-am aşezat într-o tavă. Am amestecat 2 linguri de ulei de măsline cu puţin busuioc, sare şi piper şi am stropit cubuleţele de pâine. Apoi le-am pus la cuptor până s-au rumenit.
7. Am servit cu supa cu caşcaval ras, ceapă verde şi crutoane. Se poate adăuga şi smântână pentru cei ce doresc. 


Poftă bună!
Laura

Un comentariu:

  1. Sunt un mare, mare fan al supelor crema. Nu stiu cum de nu mi-a trecut prin cap sa fac una din telina

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips