Pagini

miercuri, 24 aprilie 2013

Orez cu ceapă verde şi usturoi



Până nu se termină postul m-am grăbit să mai postez încă o reţetă de post/vegetariană. Eu am folosit acest orez ca garnitură la un piept de curcan făcut la cuptor  însă e destul de bun şi gol.



Mai uşoară şi rapidă de atâta numai o salată  cred că este. Se căleşte ceapa şi usturoiul, se pune orezul şi  se condimentează bine. Atât. Chiar şi eu am reuşit s-o fac :p Şi a ieşit şi bună.




Ştiu că din poze orezul meu arată fosforescent. Nu a fost chiar aşa deşi avea o culoare destul de turbată. Din cauza turmenicului. Jur. N-am vrut să otrăvesc pe nimeni.









Ingrediente:
- 2 căni orez
- 3 cepe verzi
- 3 căței de usturoi
- 1 lgţ turmenic
- sare, piper, vegeta
- ulei

Paşii:
1. Se taie ceapa solzişori şi usturoiul felii.
2. Se căleşte ceapa timp de 2 minute.
3. Se pune usturouil tăiat felii şi se mai căleşte 2 minute.
4. Se pune apoi orezul, condimentele şi apa.
5. Se fierbe 20 de minute (sau până e fiert orezul), sub capac, fără a amesteca.

Verdict:
Ca şi garnitură a fost tare bun dar merge servit şi ca atare. Poate cu ceva pătrunjel verde peste.


Poftă bună!
Liana

2 comentarii:

  1. Mie imi place culoarea, chiar daca n-am mancat turmenic niciodata :P Vin la masa azi ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te asteptam cu drag! ;)
      Iar turmenicul are un gust pamantiu si trebuie sa pui mult ca sa se simta. Eu il pun mai mult pentru culoare

      Ștergere