Pagini

joi, 22 august 2013

Saleuri


























Saleurile sunt bune în orice sezon şi în orice împrejurare, fie că aştepţi musafiri sau doar vrei să ronţăi ceva. Este una din reţetele clasice pe care e bine să le ştii.

Secretul... multă brânză telemea
















































Nu trebuie să fie perfecte, trebuie să fie bune



























Ingrediente:
- 400 g făină
- 3 ouă
- 100 g smântână
- 200 g unt
- 400 g brânză telemea
- chimen
- sare

Paşii:
1.Se bat 2 ouă şi se adaugă chimen...mult. Se adaugă untul (lăsat la temperatura camerei cu cel puţin o oră înainte), brânza dată pe răzătoare, smântâna şi sarea. 
2. Se adaugă treptat făina şi se amestecă cu mâna. Aluatul trebuie să nu se lipească de mână, deci dacă mai e necesară făină, mai adăugaţi.
3. Când aluatul e gata se pune la rece pentru o oră.
4. Apoi se scoate, se presară făină pe masă şi se întinde cu sucitorul o foaie subţire de 1/2 cm.
5. Se taie cu cuţitul sau cu diverse forme. Oul rămas se bate şi se ung cu el saleurile.
6.  Se bagă la cuptorul incins pentru 20-30 de minute. Când se rumenesc trebuie scoase.

Sursa de inspiraţie: lalena.ro

Verdict: Nu trebuie să fie perfecte, trebuie să fie bune.

Poftă bună!
Laura

10 comentarii: