În primul rând, am pus sarea imediat după ce i-am scos din cuptor și s-au înmuiat iar în al doilea rând, am folosit un condiment numit ”Jamaican Jerk” pe care l-aș descrie ca un praf de chili mentolat. Asta am găsit eu prin sertare... Din păcate gustul mentolat nu se potrivește deloc pe cartofi :))
Ingrediente:
- câțiva cartofi
- ulei de palmier
- piper
- alte condimente (opțional)
- sare
Pașii:
1. Se spală și se curăță cartofii. Se taie felii cât mai subțiri.
2. Se pun cartofii într-un castron și se toarnă peste ei uleiul și condimentele, mai puțin sarea. Se amestecă bine și se pun apoi într-o tavă, într-un singur strat (pe cât posibil)
3. Se dau la cuptor pentru 40-50 de minute. Eu i-am și întors dupa vreo 30 de minute însă nu e neapărat necesar.
4. Se scot din cuptor și se lasă la răcit. Se pune sarea de abia când sunt reci. E foarte important să nu se puna sarea imediat (dacă vă puteți abține să nu-i mâncați imediat) pentru că altfel se înmoaie.
Verdict:
Ar fi fost snackul perfect dacă nu îl stricam eu cu cele două chestii menționate mai sus.
Poftă bună!
Liana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu