joi, 12 septembrie 2013

Prăjitură cu morcovi (Carrot Cake)

Este preferata lui Erik (unguru' meu). O prepar destul de rar, atunci când mi-o cere, pentru că ai ceva de lucru la ea. Am învăţat reţeta de la Ann, o englezoaică ce trăia în Lanjaron, undeva în sudul Spaniei. De data aceasta am pregătit-o pentru o persoană dragă care îşi serba majoratul. 
Afinele şi inimioarele nu sunt prea sugestive pentru "carrot cake" însă nu trebuie să ne raportăm doar la clişee ;) 


Ingredientele pentru blat

Ingredientele pentru glazură






Ingrediente:
Pentru blat
- 350 g morcovi
- 400 g făină
- 3 ouă
- o conservă de ananas
- 100 g nucă de cocos
- 100 g nucă
- 200 ml lapte bătut sau iaurt slab
- 200 ml ulei
- 150-200 g zahăr (îm funcţie de preferinţe)
- 2 linguriţe de scorţişoară măcinată
- un praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- sare

Pentru glazură
-100 g unt moale
- 100 g zahăr pudră
- 200 g cremă de brânză
- 2 pliculeţe de zahăr vanilat


Paşi:
1. Se încinge cuptorul.
2. Într-un bol se amestecă ingredientele uscate: făină, praf de copt, bicarbonat, sare şi scorţişoară, nucă de cocos şi nucă.
3. Se separă albuşurile de gălbenusuri.
4. Gălbenuşurile se amestecă cu iaurtul, uleiul, zahărul şi zahărul vanilat.
5. Se bat şi albuşurile cu puţin zahăr şi se adaugă amestecului anterior şi cu ingredientele uscate.
6. Morcovii se curăţă şi se dau pe răzătoarea cea mai mică. Se amestecă cu ananasul mărunţit. Se pot adăuga şi stafide. Apoi se adaugă peste aluat şi se amestecă cu grijă, fără să distrugeţi structura albuşului. În cazul în care compoziţia este prea moale (datorită apei din morcovi sau a sucului de ananas), mai adăugaţi făină.
7. Se pune compoziţia într-o formă de copt (cu hârtie de copt) şi se lasă la cuptor pentru aproximativ o oră. Se încearcă cu scobitoarea dacă este gata.
8. După ce se răceşte, se prepară şi glazura: untul moale la temperatura camerei se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat şi crema de brânză (pe care o puteţi cumpăra, gen Philadephia, sau o puteţi face chiar voi).
9. Se pune galzura pe deasupra prăjiturii şi se ornează după plăcerea proprie.

Verdict: Nu este cea mai uşoară prăjitură de făcut, dar este delicioasă.


Poftă bună!
Laura

9 comentarii:

  1. O bunatate prajitura cu morcovi. Si eu o fac destul de des. Arata super bine <3!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place si mie foarte mult, iar ananasul original pe care l-ai adaugat tu cred ca merge bine cu celelalte ingrediente!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Englezoaica, de la care am invatat reteta, punea si ea ananas.

      Ștergere
  3. Imi pace la nebunie prezentarea, imi place cum arata prajitura, decorul, tot, tot si salivez la greu gandindu-m la prima oaza in rsursa mea de timp cand o voi face si eu.De-asta s-a inventat superlativul absolut, e nevoie sa-l folosim uneori,bravo pentru tot!

    RăspundețiȘtergere
  4. la cat de bine arata nici nu zici ca are ca ingredient morcov, dar sigur are un gust si o aroma aparte si delicios ;)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips