luni, 27 octombrie 2014

Prăjitură uşoară cu mere


 În weekend am gătit o bunătate de prăjitură şi ca mai toate deliciile sorţii, care se respectă, trebuia puţin prăjită/arsă, cât să nu şi-o ia în cap.




Reţeta aparţine Danielei şi şi participă la Provocarea Secretă de luna aceasta găzduită de blogul "Ceva bun, ceva dulce".

Ingrediente: 
- 4 mere
- 150 g făină
- 120 g zahăr
- 100 ml lapte
- 3 ouă
- jumătate de plic praf de copt
- scorţişoară
- sare
- puţin unt

Paşii:
1. Se amestecă ouăle cu zahărul. Se adaugă praful de copt şi făina. Se mai adaugă lapte treptat pentru o compoziţie echilibrată (nici prea tare, nici prea moale), apoi se adaugă sarea şi scorţişoara. 
2. Se toarnă aluatul într-o tavă ce are hârtie de copt în ea. 
3. Merele se taie după pofta inimii şi jumătate din ele se introduc în aluat, iar cu cealaltă jumătate se ornează pe deasupra. Se adaugă şi câţiva fulgi de unt pe deasupra (dacă vreţi). 
4. Băgaţi tava în cuptorul încins la 180 de grade, până se rumeneşte şi trece testul scobitorii. În reţetă scria 30-40 de minute, eu am lasat-o 50 de minute pentru că mi se părea că nu e gata.

Verdict: Când scoţi din cuptor o prăjitură urâtă, e musai să ai prin casă un trandafir să dea bine în poze.

Poftă bună!
Laura

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips