miercuri, 9 octombrie 2013

Salsa roșie cu legume proaspete

Pentru cei care nu știu, salsa înseamnă defapt... sos. Bineînțeles, mai este și un dans dar nu mă veți vedea degrabă dansând aici :))

Am încercat să fac o salsa roșie cât mai autentică dar nu am găsit toate ingredientele - îmi lipseau frunzele de coriandru. Aşa că le-am înlocuit cu pătrunjel şi leuştean.

Şi am mai adăugat eu, cu de la mine putere, nişte boia afumată. Tocmai o cumpărasem şi vroiam să o folosesc la ceva.



 
Ingrediente:
- 2 roşii
- 1/2 ardei roşu sau gogoşar
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă mică roşie
- 1 ardei iute (opțional)
- 1/2 lămâie verde
- 1 lgţ boia afumată
- 1 lgț sos picant
- sare
- frunze de pătrunjel/leuştean
- 1 lg ulei de măsline

Paşii:
1. Se curăţă şi se taie grosier toate legumele.
2. Se pun legumele într-un blender. Se stoarce lămîia verde peste şi se pun condimentele. Se pulsează până când amestecul are consistenţa dorită - eu îl prefer foarte fin.
3. Se serveşte cu cipsuri de tortilla, ca sos la friptură, cu paste, pe sandwic-uri etc.

Verdict:
Eu am servit-o cu chipsuri de tortilla şi ne-a plăcut foarte mult. Rezistă în frigider cam vreo 3 zile.


Poftă bună!
Liana

11 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips