Există mai multe variante de vin fiert, în funcție de țară, de regiune, de preferințe. Am și eu o variantă preferată. Am găsit rețeta aici, recent. Abia atunci am înțeles ce am pierdut toată viața.
Pozele cu citrice mi se par cele mai tari |
Am adaptat, bineînțeles, rețeta. Am renunțat la brandy pentru că mi se pare că e destul alcool și fără. Am mai pus și niște scorțișoară pudră pentru a fi aroma mai intensă.
Am făcut de nenumărate ori vin fiert după această rețetă în perioada Sărbătorilor și am încercat să-mi conving toți musafirii că îi voi servi cu o băutură magnifică.
Ingrediente:
- 500 ml vin
- jumătate de portocală
- 100 ml suc de merișoare
- 1 lg zahăr
- 2 lgț suc lămâie
- 1lgț scorțișoară măcinată
- 2 buc anason stelat
- cuișoare
Pașii:
1. Se feliază portocala și se înfig cuișoarele în feliile de portocală.
2. Se pune vinul și toate celelalte ingrediente într-un vas, pe foc.
3. Se amestecă bine până se topește zahărul.
4. Se aduce aproape de punctul de fierbere și apoi se stinge focul.
5. Se servește imediat.
Verdict:
Foarte bun. Părerea mea.
Noroc și La mulți ani!
Liana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu