joi, 9 mai 2013

Minitarte cu fructe şi cremă de vanilie


Deşi par destul de complicate, aceste minitarte sunt foarte uşor de gătit. Dacă eu le-am putut găti, puteţi şi voi :D
Mai ales că eu am o reală fobie de aluaturi şi nu-mi prea reuşesc. Nu mă pricep la frământat (poate şi pentru că nu am răbdare) şi de câte ori îmi spune ungurul meu că trebuie să frământ un aluat minim o jumătate de oră, renunţ la reţetă.


Prepararea aluatului

La acest aluat am folosit doar făină, unt, ouă şi sare. Nu am pus apă pentru că nu a fost nevoie. Untul lăsat la temperatura camerei s-a încorporat foarte bine în făină, iar ouăle au legat aluatul.


Tăierea aluatului


Aluatul în forme de minitarte


Iniţial aluatul l-am pus doar până la jumătatea formelor, ca în imaginea de mai sus, dar apoi văzând că sunt prea micuţe tartele, am pus aluat până la gura formei.



Minitartele rezultate au un conţinut sfărâmicios, de biscuiţi, care merge foarte bine în combinaţie cu budincă de vanilie.






Ingrediente:
Pentru aluat
- 450 g făină
- 200 g unt
- 2 ouă
- sare

Pentru umplutură:
- 400 ml lapte
- 1 budincă de vanilie
- zahăr
- fructe de diverse culori (eu am pus: banană, kiwi, portocală şi căpşună)

Paşi:
1. Untul se lasă la temperatura camerei pentru aproximativ o jumătate de oră.
2. După ce untul s-a înmuiat se amestecă între degete cu făina, până se omogenizează compoziţia.
3. Se bat ouăle cu telul şi se adaugă peste compoziţia precedentă. 
4. Se adaugă sare. Alţii pun şi zahăr, însă eu am vrut să folosesc acelaşi aluat şi pentru nişte aperitive sărate, aşa că nu am pus.
5. Formele de minitarte se ung cu ulei, se pune aluatul în ele şi se dau la cuptor până îşi schimbă culoarea (în funcţie de cuptor, cam 15 minute).
5. Se prepară budinca după instrucţiunile de pe pachet, dar se pune mai puţin lapte (eu am pus 400 ml) pentru a fi mai tare budinca. 
6. Minitartele se umplu cu budincă. Fructele se taie bucăţele şi se aşează deasupra budincii.

Verdict: Foarte bune, potrivite pentru o masă mai oficială, de sărbătoare sau pentru un eveniment.

Poftă bună!
Laura

8 comentarii:

  1. Arata super rezultatul final, Ioana!!! Oare se pot folosi si forme de hartie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Nu se pot folosi forme de hartie pentru ca aluatul este tare si trebuie forme de metal sau silicon.

      Ștergere
  2. Senzationale!
    Imi plac asa mult si nu am mai facut de ceva vreme.
    Bine ca mi-ai amintit reteta.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Deja imi lasa gura apa.... deci, pe weekend stiu ce am de facut :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am facut si eu, sunt minunate, dispar imediat din farfurie :P
    cu drag, Oana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am facut multe multe...asa ca au tinut cateva ore :P

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips