luni, 17 iunie 2013

Piept de curcan la cuptor


La această reţetă am uitat un ingredient destul de important: uleiul. E, uite că şi bucătăresele pricepute ca mine mai greşesc :p



Dar a ieşit atât de bun şi de aromat pieptul de curcan încât mă gândesc să-l fac tot aşa de acum înainte. 



Ingrediente:
- 800 g carne curcan (preferabil piept)
- 1 lgţ ierburi provensale (sau oregano)
- 2 cătei usturoi, pisaţi
- 2 lg vin
- sare, piper

Paşii:
1. Se spală şi se porţionează pieptul de curcan.
2. Se prepară marinata amestecând toate ingredientele.
3. Se pune pieptul de curcan într-un vas termorezistent şi se toarnă marinata peste. Se lasă la marinat, la temperatura camerei cel puţin jumătate de oră.
4. Se dă la cuptor apoi pentru 1 h. Şi gata!

Verdict:
Foarte gustos şi aromat. Deşi practic era fiert... dar chiar avea un gust bun. Şi mie chiar nu-mi place carnea fiartă, cu cât mai arsă cu atât mai bine, dar asta a trecut testul.


Poftă bună!
Liana

5 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips