marți, 18 iunie 2013

Nokedli


























Aceste mici paste, un fel de găluşcuţe, alcătuiesc o garnitură ce se serveşte de obicei cu papricaş de diferite feluri, dar se poate servi şi cu friptură sau orice altă mîncare care are sos. Este o reţetă ungurească, similară cu reţeta nemţească de spaetzle. Pentru a prepara nokedli ai nevoie de nişte intrumente speciale, cum se poate vedea în poza de mai jos, dar se poate folosi şi o răzătoare întoarsă. Aluatul preparat doar din făină, ouă, ulei şi apă, trebuie să aibă o consistenţă asemănătoare cu cea din poza de mai jos.

Aluatul

Ustensilele


























Procedeul de preparare










































Ingrediente:
- 500 g făină
- 2 ouă
- ulei
- sare
- apă

Paşi: 
1. Se pune apa la fiert cu ulei şi sare.
2. Când apa aproape clocoteşte se prepară aluatul: se amestecă făina cu ouă, apă şi ulei, astfel încât să rezulte un aluat mai moale, dar care se ţine la un loc, nu se dezintegrează uşor.
3. Când apa începe să fiarbă se aşează răzătoarea întoarsă deasupra oalei cu apă (care e încă pe foc) şi cu ajutorul unei spatule se împinge aluatul prin găurile răzătoarei.
4. Nokedli care ies se suprafaţă se scot afară cu o strecurătoare şi se aşează într-un bol ce are puţin ulei pe fund.
5. Se servesc ca şi garnitură.

Verdict: O garnitură care se prepară foarte repede (cam 10 minute) şi foarte uşor, din puţine ingrediente.

Poftă bună!
Laura

10 comentarii:

  1. Buna de retinut! Ii fac si eu sotului meu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si sunt parca si mai gustoase decat pastele clasice :)

      Ștergere
  2. Interesant! N-am mancat niciodata, dar cred ca-s delicioase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa le incerci! Sunt tare bune :)

      Ștergere
  3. Adica "colarezi" cum li se spune pe la noi.
    Era cel mai bun mic dejun pe care il mincam cind eram eu mica si nu existau pastele astea speciale de prin hypermarket.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cele mai bune paste sunt tot cele facute acasa :)

      Ștergere
  4. Ideali pentru paprikas, tocanite... Si noi ii facem destul de des, sotul meu Miki fiind ungur.
    Felicitari pentru blog! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pfuai ce faini is! Cu un sos onctuos... phii, e mai bine sa-mi tin imaginatia in frau :))!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips