miercuri, 10 iulie 2013

Arancini


Deşi l-am făcut pentru prima dată acum, acest aperitiv presimt că va deveni un preferat al familiei mele.






Nu e greu de făcut însă durează ceva mai mult decât un aperitiv obişnuit şi se face în două etape: prima dată se pregăteşte orezul iar după ce acesta s-a răcit, se pregătesc şi se dau la cuptor biluţele de arancini.


O altă chestie interesantă: se pare că arancini înseamna portocale mici în limba italiană. A, şi dacă nu am menţionat până acum, acest fel de mâncare vine din Italia


De obicei se prăjeşte în ulei însă eu nu sunt un fan al prăjelilor aşa că le-am dat la cuptor. Au ieşit la fel de bune, zic eu.





Nici umplutura nu e chiar cea clasică, adică mozzarela şi carne de vacă sau sos ragu însă chiar şi în Italia se face cu diferite alte umpluturi. 





Ingrediente:
- sare, piper
- cajun mix
- sos de roşii cu ardei
- 2 ouă

Pentru umplutură:
- sos de ardei făcut de casă (sau bulion)
- mozzarela
- cârnţ picant
- ou + pesmet

Paşii:
1. Se pregpătește orezul. Puteți vedea aici rețeta.
2. Când orezul e răcit bine, se amestecă cu ou, sos de roșii și/sau ardei. Eu am folosit și și.
3. Se formează biluţe de orez iar în mijlocul fiecăruia se pune 1/2 lgţ sos de ardei, o buc de mozzarela şi 2 buc de cârnţi.
4. Se dau aceste biluțe prin ou iar apoi prin pesmet.
5. Se dau la cuptor pentru 20 de min.
6. Se servesc ca atare sau cu sos marinara.

Verdict:

Extraordinare! Acest aperitiv cu siguranţă îl voi face la nesfîrşit, în diverse combinaţii în viitor.


Poftă bună!
Liana

6 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips