vineri, 19 iulie 2013

Guacamole


























Guacamole este o salată originară din Mexic, care tradusă îmseamnă sos de avocado. Secretul acestui aperitiv este folosirea fructelor de avocado foarte coapte. E nevoie de doar câteva minute pentru a face acest(ă) sos/salată. Mexicanii şi americanii folosesc guacamole pentru diverse gustări mexicane de genul taco, nachos etc. Ingredientele de bază sunt fructele de avocado, ardeiul iute, roşia, ceapa şi usturoiul. Reţeta originală conţine şi frunze verzi de coriandru tăiate mărunt.

Ingredientele de bază (ardeiul iute, chiar dacă este aşa mic, este din producţia proprie de pe geam şi este foarte iute)


Cea mai bună metodă de a scoate conţinutul

Se pisază cu furculiţa sau cu un pistil în mojar

Se adaugă şi restul ingredientelor



























Se serveşte după preferinţe


























Ingrediente:
- 2 avocado
- 1 roşie
- 1 ceapă mică
- 3 căţei de usturoi
- zeamă de lămâie 
- ardei iute
- sare
- piper
- frunze verzi de coriandru (eu nu am pus)

Paşi:
1. Se taie avocado şi se scoate conţinutul din coajă.
2. Se pisează avocado cu furculiţa sau cu un pistil în mojar.
3. Se taie foarte mărunt restul ingredientelor şi se adaugă peste avocado.
4. Se amestecă şi se condimentează cu sare şi piper.
5. Se serveşte după preferinţe cu chipsuri, taco, tortilla sau pur şi simplu pe pâine prăjită.

Verdict: O reţetă sănătoasă şi gustoasă.

Poftă bună!
Laura

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips