miercuri, 6 noiembrie 2013

Supă cremă de gulii cu ardei iute

O supă numai bună pentru cei cărora le plac mâncărurile picante, şi nu numai întrucât sosul picant este separat ;) Asta ca să nu credeţi cumva că am uitat de voi, cei mulţi care nu mâncaţi iute. 
Noi ceilalţi, şi vorbesc cu mândrie pentru că am trecut în tabăra adversă, trebuie ca măcar din când în când să mâncăm ceva picant, dacă nu iute tare. Ei bine, nu sunt eu omul care să prefere preparatele cele mai iuţi, dar încet, încet, după cum spuneam, m-am adaptat în special la mâncarea ungurească, care e de obicei foarte condimentată, nu ca a noastră la care punem doar sare şi piper :P 

Cel mai dur moment pe care mi-l aduc acum aminte a fost într-un loc de voluntariat unde eu şi ungurul meu am cerut mâncare picantă. Nu cred că mi-a dorit cineva răul în acele momente, dar când am luat primele îmbucături, ochii mi s-au umplut de lacrimi şi la puţin timp sângele mi-a dat pe nas. Chiar şi pentru ungurul meu, care este un guru al "csipős étel", a fost prea mult. Aşa că aveţi grija la ce consumaţi. Mai jos aveţi reţeta supei de gulii cu ardei iute.


Ingrediente pentru supă


Se fierb guliile


Se adaugă laptele


Supa se serveşte cu ardei iute sau pastă de ardei iute


Poftă bună!

 Ingrediente: 
- 3, 4 gulii (eu am folosit mai multe pentru că erau mai mici, din grădina mea)
- 500 ml lapte
- 50 g unt
- 2 linguri de făină (eu nu am pus)
- 1 ceapă
- 2, 3 căţei de usturoi 
- sare
- piper
- foaie de dafin
- ardei iute proapăt sau pastă de ardei iute

Paşi:
1. Se curăţă şi se taie mărunt ceapa şi usturoiul. Se pun la călit în unt. Se adaugă făina şi se amestecă.
2. Se curăţă guliile şi se taie cubuleţe. Cînd ceapa s-a călit, se adaugă guliile şi se amestecă. Se lasă la prăjit pentru câteva minute, după care se adaugă laptele şi apă, ca să acopere guliile. Se condimentează şi se adaugă frunza de dafin. 
3. Se lasă să fiarbă până când guliile s-au inmuiat, după care se dă toată supa prin blender.
4. Se serveşte cu ardei iute.

Verdict: Eu am uitat de făină, însă supa a ieşit foarte bine. Făina se punea pentru îngroşare, dar la mine nu a fost cazul, supa fiind destul de cremoasă.

Poftă bună!
Laura

2 comentarii:

  1. Tare as incerca si eu o supa din asta si, de ce nu, cu niste ardei iute, sa-mi mai puna putin sangale in miscare!:)) Trebuie sa fie gustoasa!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips