vineri, 20 decembrie 2013

Biscuiţi cu scorţişoară


























Cu această reţetă închei anul 2013, dar sper să începem anul cu forţe proaspete, mai plini de inspiraţie şi mai creativi. Astăzi este chiar o zi specială pentru că o mare parte a blogărilor culinari români s-a adunat pentru proiectul "Retete de Craciun de la bloggeri", unde sunt şi eu prezentă cu această reţetă de biscuiţi delicioşi. Cei care participă la acest proiect sunt:
Sisters' kitchen, Retete de suflet, Lecturi si Arome, Dana Aphextwinz, Dragostea in bucate, Simplu si bun, Cartea de bucate aromate, Bucataria Elenei, Food and beyond, Pofta Buna, Cu Lili in bucatarie, Uica Mihai, Saffron and dattes, Cristina’ s World, Gustolandia, Tara Bucatelor, Retete fel de fel, Arome in bucatarie, Retetele mele dragi, Dea’ s cake, Pasiune si culoare, Arta culinara cu DoinaCasuta Laurei, Pansy’s recipes, Prajiturici si alte dulciuri, Food Design, Laura Laurentiu, Alisons Trials.





























Ingrediente:
- 400 g făină
- 1 praf de copt
- 2, 3 linguri de scorţişoară
- 200 g unt
- 250 g zahăr
- 2 ouă
- sare

Paşii:
1. Se amestecă scorţişoara cu jumătate din zahăr, pentru umplutură.
2. Se amestecă făina cu praful de copt şi cu jumătate de linguriţă de sare.  
3. Untul, la temperatura camerei, se amestecă cu restul de zahăr, până când rezultă o compoziţie omogenă. Se adaugă ouăle şi se amestecă până sunt încorporate complet. Se adaugă ingredientele uscate, amestecate anterior.
4. Cu sucitorul de întinde bine aluatul, cât de mult puteţi, cam de 2, 3 mm. Puneţi pe deasupra scorţişoara cu zahăr şi rulaţi, ca în poza de mai sus. Lăsaţi să se răcească în frigider pentru câteva ore (eu am trecut peste pasul acesta). Tăiaţi apoi rondele de jumătate de cm de aluat şi puneţi-le într-o tavă cu hărtie de copt. 
5. Se pun în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 10 minute (funcţie de cuptorul fiecăruia) până se rumenesc uşor.
6. După ce se răcesc, puteţi face un amestec de zahăr pudră, albuş bătut şi apă caldă, pe care să-l truneţi deasupra fursecurilor. Eu am sărit peste pasul acesta deoarece era destul zahăr deja.

Verdict: Au ieşit cam tari, dar altfel au fost buni.


Sărbători fericite!
Laura şi Liana

16 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Pentru cei carora le place scortisoara :) Desi nu cred ca exista cuiva sa nu-i placa...

      Ștergere
  2. Arata foarte bine chiar daca au iesit tari. Cred ca ar fi buni pentru cei mic al meu :)
    Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunteți de apreciat. Cu cordialitate, Marius Brad

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumosi sunt !!!
    Sarbatori fericite !!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Sarbatori fericite si tie, Adina!

      Ștergere
  5. Craciun fericit cu bucurii si sanatate, alaturi de cei dragi !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips