marți, 17 decembrie 2013

Ceai de mere cu scorţişoară


























Aveţi idee cam ce gust au merele cu scoţişoară şi ceai verde? Dacă nu, vă spun eu: divin. Cel puţin asta e părerea mea. Dar dacă nu mă credeţi, e musai să-l încercaţi. Merele le-am uscat exact aşa cum făcea bunica. Trebuia să-i fi făzut mutra ungurului meu când a a juns acasă şi era plin de ghirlande de mere în bucătărie. Dar între timp s-a obişnuit, pentru că au mai apărut şi împletituri de usturoi şi ceapă, sau diferite flori pentru ceai :)



























Kadia a avut ideea genială de a ne provoca să gătim cu scorţişoară luna aceasta, la provocarea "Dulce Românie", începută de Mihaela.














































































Ingrediente:
- 500 g apă 
- 100 g mere uscate sau 2, 3 mere crude
- 1/2 linguriţi ceai verde
- scorţişoară
- miere

Paşii:
1. Coaja merelor nu se curăţă, pentru că ea conţine majoritatea vitaminelor şi substanţelor minerale necesare organismului. Merele se pun la fiert până acestea s-au înmuiat, după care se iau de pe foc.
2. Se adaugă ceaiul verde şi scorţişoara şi se mai lasă deoparte, timp de 5 minute.
3. Se strecoară sau mere (merele le puteţi mânca) şi se adaugă miere după gust.

Verdict: Ceaiul perfect pentru sezonul rece.

Poftă bună!
Laura

4 comentarii:

  1. Excelent ceaiul si cu o multime de antioxidanti. Combinatie foarte reusita atat ca savoare dar si
    in scop terapeutic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii ce bine imi pare ca ai facut si o bautura cu scortisoara! Ca sa fiu sincera ma asteptam sa primesc mai multe retete de vin fiert sau ceaiuri-cafele aromate. Pana acum esti prima, asa ca ma bucur ca un copil, aici pe blogul tau.
    Merele astea asa cum se vad la tine, noi le numeam poame si imi aduc aminte ca toamna taiam merele in bucatele si le uscam la soare pe cuptorul din lut, din acela mare, in care se coc 20 de paini odata. Mancam pungi intregi de poame iarna, langa soba. Tare bune mai sunt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merelor uscate astfel, bunicale le spunea corobete si erau tare bune, mai ales inainte de 89 cand nu prea erau dulciuri sau ajungeam noi mai greu la ele.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips