marți, 25 februarie 2014

Terină



De vreo câțiva ani sunt fascinată de terine.  Consistența, gustul, posibilele combinații dar și procesul de gătire - toate acestea mă atrăgeau. Dar mi se păreau tare greu de făcut. Nu știu de ce... poate era faptul că trebuie să stea cu o greutate deasupra după ce o scoți din cuptor și eu nu aveam nici o greutate la îndemână :))  Ştiu, mare-i grădina Domnului...


Ei bine, zilele trecute m-am încumentat să fac terină. Defapt... am făcut niște chiftele, nu mi-a plăcut cum au ieșit și din ce a mai rămas din compoziția de chiftele am făcut terină :D Și sincer, nu am mai pus nici o greutate deasupra după ce am scos-o din cuptor (după cum spuneam...) dar tot a fost bună.

Și ca să lămuresc și lucrul ăsta cu greutatea deasupra: aceasta se pune pentru a face terina mai compactă, pentru a înlătura eventualele bule de aer sau de grăsime. În terina mea se poate vedea, chiar foarte bine, grăsimea.




Ingrediente:
- 1/2 kg carne tocată de vițel
- 1/2 kg carne tocată de porc
- 1 pulpă de pui, tăiată cubulețe
- 4 căței de usturoi
- 1 ceapă mică, tăiată mărunt
- sare, piper
-  pătrunjel tocat
- 1 ou (opțional)
- 1 felie de pâine, înmuiată în apă (opțional)

Paşii:
1. Se amestecă toate ingredientele într-un  bol.
2. Se pune amestecul într-o tavă de chec. Se acoperă tava cu folie de aluminiu.
3. Se pune această tava într-o tavă mai mare. Se pune apă până la jumătatea tavei de terină.
4. Se pun tăvile în cuptorul preîncălzit. Se lasă aproximativ 1.5 - 2h. Înainte cu 15 min de a scoate terina din cuptor, se ia folia de aluminiu.
5. După ce se scoate din cuptor, se lasă să se răcească complet înainte de a fi servită.

Verdict:
Destul de bună însă data viitoare voi pune mai puţin usturoi. Şi aş putea pune nişte plante aromatice gen rozmarin, oregano, cimbru. O altă neplăcere a fost faptul că avea foarte multe tendoane carnea de viţel.


Poftă bună!
Liana

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips