miercuri, 26 februarie 2014

Tort cu brânză de vaci şi cremă de clementine (Clementine Mousse Cheesecake)


























Pentru că încă mai e iarnă vreo câteva zile vă propun un tort de sezon. Acesta are baza de biscuiţi digestivi, apoi o cremă de brânză dulce de vaci, ca şi în reţeta aceasta, doar că de data aceasta am adăugat şi vanilie pentru mai mult gust. Apoi, spre deosebire de reţeta de tort cu brânză de vaci şi căpşuni de anul trecut, am adăugat o cremă (mousse) de clementine, formată din clementine, gelatină şi frişcă. Am ornat cu bucăţele de clementine şi asta a fost tot, fără coacere şi fără zahăr, doar frişca e mai păcătoasă.

Ingredientele
 

























Formarea blatului: 1) Se mărunţesc biscuiţii. 2) Se topeşte untul. 3) Se amestecă biscuiţii cu unt. 4) Se presează biscuiţii.




























Formarea cremei: 1) Se scoate vanilia din păstaie. 2) Frişca bătută se amestecă cu brânza de vaci. 3. Se pune amestecul peste blat. 4) Se prepară gelatina cu sucul de clementine puţin pe foc. 5. Se amestecă sucul cu frişca bătută. 6. Se aşează crema deasupra.



Ingrediente:
- 400 g biscuiţi digestivi
- 500 g brânză de vaci
- 500 ml frişcă lichidă
- 200 g unt
- 10 g gelatină
- 200 g clementine fără coajă 
- alte clementine pentru ornat
- 1/2 păstaie de vanilie
Paşii:
1. Biscuiţi digestivi se macină. Se topeşte untul la foc mic şi se adaugă peste biscuiţi. Se amestecă în continuu până a ajuns unt pe toţi biscuiţii. Apoi se pun biscuiţii într-o formă de tort cu fundul detaşabil şi se presează până când biscuiţii formează o masă compactă, nivelată.
2. Cu ajutorul unui vârf de cuţit se scot seminţele din păstaia de vanilie. 250 ml de frişcă lichidă se bat spumă şi se amestecă cu brânza de vaci şi vanilia. Se aşează crema peste blat şi se nivelează.
3. Se măsoară 200 g de clementine fără coajă. Se dau prin blender şi se fac suc. Gelatina se lasă pentru 10 minute în sucul de clementine. Apoi se pune pe foc mic şi se ţine puţin amestecând încontinuu până gelatina s-a topit, dar înainte să se taie. Aici am greşit de mai multe ori, aşa că acum o las doar să se încălzească şi o iau de pe foc cu mult înainte să înceapă să fiarbă. Apoi se lasă la răcit.
4. Restul de 250 ml frişcă lichidă se bate şi se adaugă gelatinei de clementine, doar după ce aceasta s-a răcit destul. Crema rezultată (mousse de clementine) se aşează peste crema de brânză de vaci.
5. Puteţi orna cu nişte felii de clementine sau cum vreţi.
6. Se lasă la frigider vreo 2 ore, după care se poate consuma (îl puteţi consuma şi mai repede dacă sunteţi pofticioşi, vă asigur că n-o să vă stea în gât).

Verdict: Fără zahăr, fără coacere, doar fructe şi brânză. Sublim!

Poftă bună!
Laura

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips