vineri, 29 martie 2013

Cartofi țărănești (răntăliți) fără ceapă




 
Fiindcă azi e vineri şi e şi post am preparat o reţetă de  post: cartofi răntăliţi (sau ţărăneşti, cum se mai numesc în restaurante).
Probabil credeţi că nu mai sunt cartofi 'răntăliţi' dacă sunt fără ceapă dar aproape că au acelaşi gust şi garantez că sunt la fel de buni însă mai sănătoşi. 




Asta e, defapt, opera d-nului H. Se pricepe el destul de bine în bucătărie, poate mai bine ca mine. Cel puţin nu arde mâncarea...





A fiert nişte cartofi, i-a tăiat, a călit puţin tulpinile de apio, a amestecat tot şi gata mâncarea. Cam asta e tot. Ha, așa ceva știu face și eu! După război mulți viteji se arată.


De post

De dulce


Ingrediente:
- 1 kg catofi
- 2 tulpini apio
- 1 lgț boia
- 1 lgț sare
- ulei

Paşii:  
1. Se fierb cartofii în coaja. Se scurg de apă când sunt fierți și se lasă în apă rece (se curătă mai ușor așa).
2. După ce s-au răcit, se curăță de coajă cartofii și se taie cubulețe. Tulpinile de apio se spală și se taie  şi ele cubulețe.
3. Se călește puțin apio, aproximativ 2-3 min. Se pune boiaua și sarea şi se amestecă.
4. Se pun cartofii peste apio. Se amestecă bine timp de 2-3 min, la foc mic.
5. Se pot mânca separat, fiind o mâncare de post sau se pot servi ca garnitură la carne de porc sau pui.


Poftă bună!
Liana

5 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips