Pentru că niciodată nu-s prea multe prăjituri, vă mai propun o reţetă de acest gen, fie că o gătiţi de Paşte sau nu. Se face super rapid, ce durează mai mult e dezgheţarea aluatului.
Totul a durat aproximativ 2 ore, cu tot cu achiziţionarea ingredientelor. Şi pentru că i-am promis unui prieten că-i vom păstra o felie, cu greu ne-am abţinut să nu mâncăm tot până a doua zi :D
Ingrediente:
- 500 g brânză de vaci
- 200 g stafide
- foi de plăcintă
- 2 gălbenuşuri
- 4 lg zahăr
- 2 lg gris
Paşii:
1. Se dezgheţă aluatul, dar nu prea tare pentru că va fi greu de lucrat cu el.
2. Între timp se face umplutura: se amestecă gălbenuşurile cu brânza de vaci, cu stafidele şi zahărul.
3. Într-o tavă potrivită puneţi jumătate din aluat, puneţi umplutura şi cealaltă parte de aluat.
4. Uniţi capetele aluatului în ambele părţi, astfel încât să rezulte o formă cât de cât cilindrică.
5. În cuptorul preîncălzit, lăsaţi strudelul la coacere cam 30-40 de minute la foc mediu/mic (în funcţie de cuptor).
Verdict: Se face foarte repede, iar rezultatul e întotdeauna satisfăcător. N-ai cum să dai greş cu o reţetă aşa uşoară, decât dacă, cine ştie, ai anumite veleităţi în acest sens.
Poftă bună!
Laura
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu