vineri, 3 mai 2013

Strudel cu brânză de vaci




Pentru că niciodată nu-s prea multe prăjituri, vă mai propun o reţetă de acest gen, fie că o gătiţi de Paşte sau nu. Se face super rapid, ce durează mai mult e dezgheţarea aluatului.


Totul a durat aproximativ 2 ore, cu tot cu achiziţionarea ingredientelor. Şi pentru că i-am promis unui prieten că-i vom păstra o felie, cu greu ne-am abţinut să nu mâncăm tot până a doua zi :D





Ingrediente:
- 500 g brânză de vaci
- 200 g stafide
- foi de plăcintă
- 2 gălbenuşuri
- 4 lg zahăr
- 2 lg gris

Paşii: 
1. Se dezgheţă aluatul, dar nu prea tare pentru că va fi greu de lucrat cu el.
2. Între timp se face umplutura: se amestecă gălbenuşurile cu brânza de vaci, cu stafidele şi zahărul.
3. Într-o tavă potrivită puneţi jumătate din aluat, puneţi umplutura şi cealaltă parte de aluat. 
4. Uniţi capetele aluatului în ambele părţi, astfel încât să rezulte o formă cât de cât cilindrică.
5. În cuptorul preîncălzit, lăsaţi strudelul la coacere cam 30-40 de minute la foc mediu/mic (în funcţie de cuptor). 

Verdict: Se face foarte repede, iar rezultatul e întotdeauna satisfăcător. N-ai cum să dai greş cu o reţetă aşa uşoară, decât dacă, cine ştie, ai anumite veleităţi în acest sens.

Poftă bună!
Laura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips