marți, 11 iunie 2013

Cartofi Hasselback

Cartofii Hasselback nu fac parte dintr-o reţetă transilvăneană, ci sunt de origine suedeză, dar mi-a plăcut aşa de mult cum arată, încât a trebuit neapărat să încerc reţeta :D
Reţeta originală conţine cartofi, unt, pesmet şi sare. Nu pentru că vroiam să-mi pun amprenta neapărat, ci mai mult din comoditate pentru că trebuia să topesc untul (pierzându-şi din proprietăţi), am folosit ulei şi leurdă.


Metodă de a tăia cartofii Hasselback
După ce se taie cartofii ca în imaginea de mai sus, se face un amestec din ulei, pesmet, sare, usturoi şi leurdă tăiată cât mai mărunt, care se introduce între despărţituri cu ajutorul unui cuţit. E musai caşcavalul pe deasupra! Ingredientele nu le-am măsurat, le-am pus după ochi şi am estimat cantităţile, pentru că depinde de câţi cartofi găteşti şi de dimensiunile cartofilor.


Cartofii umpluţi cu pesmet amestecat cu ulei, sare, usturoi şi leurdă
Caşcaval ras pe deasupra
Ingrediente:
- cartofi
- ulei sau unt
- pesmet (2, 3 lg)
- usturoi (2, 3 căţei)
- sare
- leurdă (dacă e primăvară şi se mai găseşte)
- caşcaval ras 

Paşi:
1. Se spală cartofii şi se curăţă de coajă. Dacă sunt cartofi noi se poate folosi şi coaja.
2. Se taie feliuţe cartofii între 2 linguri, neajungând până jos cu cuţitul.
3. Se face un amestec din ulei (unt), pesmet, usturoi tăiat, sare şi leurdă, care se pune între tăieturile cartofilor. 
4. Se presară pe deasupra caşcaval ras şi se dau la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o oră în funcţie de cuptor.
5. Se pot servi atât calzi, cât şi reci.

Verdict: Împreună cu ungurul meu, am dat gata rapid cei 12 cartofi preparaţi astfel.

Poftă bună!
Laura

12 comentarii:

  1. Vai cum arata!Stim reteta asta dar nu am incercat pana acum,sunt buni Laura??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt foarte buni si arata foarte bine in realitate (mie nu mi-au reusit asa bine pozele :P)

      Ștergere
  2. Am incercat odata ceva de genul asta, dar crezi ca am rabdare sa-i las atata la cuptor? Pai, nu, si normal ca nu s-au rumenit si nu aratau asa de bine ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Eu am stat mai greu cu rabdarea la umplerea lor. Pe la jumatate vroiam sa renunt şi sa-i pun aşa la copt.

      Ștergere
  3. Imi plac la nebunie cartofii astia si ii fac si eu des doar ca eu ii fac putin altfel. O zi frumaosa

    RăspundețiȘtergere
  4. Putem sa ii luam ca ai nostri. Acuma recent am mancat si eu asa ceva, am vazut la televizor reteta si am incercat-o. Foarte buna, chiar recomand.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu leurda nu am inceracat, dar retin ideea!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips