vineri, 26 iulie 2013

Supă de dovlecei cu roşii


Încă o supă gustoasă şi sănătoasă, de vară. Este o supă uşoară, fără rântaş, carne sau acrituri, decât smântână pentru gust. Pe lângă dovlecei şi roşii am mai pus şi cartofi noi, ceapă verde, morcovi noi şi frunze de pătrunjel.


















































































Ingrediente:
- 2 cepe verzi
- 1 dovlecel potrivit
- 3 roşii
- câţiva cartofi noi
- 2 morcovi
- frunze de pătrunjel
- sare
- piper
- puţin ulei

Paşii:
1. Ceapa se taie mărunt, dovlecelul, cartofii şi morcovii se taie cubuleţe, iar roşiile se mixează în blender.
2. Ceapa se pune la călit în puţin ulei. După ce s-a călit aproape de tot, se pun restul legumelor şi se amestecă încontinuu.
3. Se adaugă apă, astfel încât să acopere toate legumele. Se lasă la fiert şi se mai completează cu apă (vrem o supă, nu o tocăniţă). Se condimentează cu sare şi piper.
4. Când legumele s-au fiert, se adaugă sucul de roşii şi frunzele de pătrunjel tăiate mărunt. Se lasă să mai dea un clocot şi se ia de pe foc.
5. Se poate servi cu smântână.

Verdict: O supă uşoară, de vară. 

Poftă bună!
Laura

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips