luni, 11 noiembrie 2013

Dereje


























Ungurul meu m-a surprins din nou. Pentru că am poftit la ceva dulce, mi-a pregătit dereje, un desert unguresc asemănător cu colţunaşii, umplut cu dulceaţă. Mai jos, dacă căutaţi mult, găsiţi şi reţeta.
































Ingrediente:
- 500 g făină
- 2 ouă
- dulceaţă (eu am pus de prune)
- 200 g pesmet
- puţin ulei
- zahăr şi scorţişoară măcinată pentru servit

Paşi:
1. Se amestecă făina cu ouăle şi o lingură de apă şi se frământă un aluat. 
2. Se întinde o foaie de aluat de 3 mm lăţime. Pe jumătate din foaie se pune dulceaţă din loc în loc (din 5 în 5 cm), în funcţie de cât de mari sau mici vreţi să fie colţunaşii. Apoi se pune cealaltă jumătate peste partea cu dulceată. Se taie cu o ruletă sau un cuţit fiecare pătrăţel ce conţine dulceaţă.
3. Se pun la fiert dereje/colţunaşii în apă clocotită, pentru aproximativ 10-15 minute.
4. Între timp se rumeneşte pesmetul în câteva linguri de ulei. Când dereje sunt fierte, se scot din apă şi se dau prin pesmetul rumenit.
5. Se servesc cu zahăr cu scorţişoară presărat pe deasupra.

Verdict:
Seamănă cu colţunaşii. Sunt foarte săţioase.

Poftă bună!
Laura

7 comentarii:

  1. Ce gest frumos din partea lui! Se pricepe, văd.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, clar! Gateste mai bine ca mine. Eu acum invat :)

      Ștergere
  2. Mama şi soacra mea fac "derei" mereu. De fiecare dată mănânc cu poftă. Ar fi cazul să încerc şi eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai astia trebuie sa fie. Eu sincer nu am mai auzit pana acum de derei.

      Ștergere
  3. Cred ca au iesit grozav de bune. Par simplu de facut asa ca poate ma incumet si eu sa le fac!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips