joi, 18 iulie 2013

Supă de pui, de vară



O supă de pui cu multe legume, cam ca asta, numai că legumele sunt de sezon, proaspete și în loc de curcan am folosit carne de pui.


Mai jos vedeți cum mă descurc eu cu strecuratul supelor când nu am ajutoare. Ajutorul meu, în acest caz dormea și nu vroiam să-i stric somnul de frumusețe :)).  



Poate am mai zis aici, dar mie nu-mi place carnea în supă. Așa că, după ce a fiert, am scos-o și am făcut-o friptură. Urmează și rețeta pentru friptură, stați liniștiți (știu că oricum stăteați liniștiți ;) ).





Ingrediente:
- 800 g carne pui (preferabil pulpe)
- 1 ceapă
- un ardei
- 3 morcovi
- 2 rădăcini pătrunjel
- 1 cană de mazăre boabe
- 1 țelină
- tăiței mici/lăscuțe
- sare, piper
- ienupăr, coriandru, foi dafin
- frunze de pătrunjel

Paşii:
1. Se fierbe carnea de pui separat aprox 1h, împreună cu boabele de ienupăr, piper, coriandru şi foile de dafin.
2. Între timp se taie legumele și se pun la fiert în puțină apă.
3. Cănd e fiartă carnea de pui, se strecoară supa și se pune apa de pe carne peste legumele fierte. Eu am făcut friptură din carnea de pui însă poate fi lăsată şi în supă.
4. Tot acum se pune și mazărea și se condimentează.
5. Când legumele sunt fierte, se pun tăițeii/lăscuțele, se mai dă un clocot și se stinge apoi focul.

Verdict:
Ușoară și bună.


Ce am făcut cu carnea de pui? Stati pe frecventă si vedeti peste câteva zile :D 


Poftă bună! 
Liana

8 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips