miercuri, 28 august 2013

Prăjitură cu mascarpone, fructe de pădure și pișcoturi

Acum câteva săptămâni a făcut maică-mea o prăjitură apreciată de întreaga familie.   Cu multe fructe și cu multă frișcă.



Am luat rețeta și am încercat să copiez prăjitura mamei.

 
































Să vedem ce a ieșit.



Ingrediente:
- 1 praf frișcă
- 150 ml lapte
- 200 g mascarpone
- 2 lg zahăr pudră
- zahăr vanilat cu gust de burbon
- sirop de zmeură
- 400 g pișcoturi
- 1/2 1 foaie cremeș (opțional)
- fructe de pădure (mure, zmeură, afine, strugurei)

Paşii:
1. Se mărunțește jumătate din foaia de cremeș și se pune pe fundul unei tăvi de sticlă/platou.
2. Se însiropează pișcoturile și se pun peste.
3. Se amestecă brânza mascarpone  cu zahărul vanilat și cu zahărul pudră. Se pune peste pișcoturi.
4. Se pun fructe peste startul de cremă.
5. Se mai pune un strat de pișcoturi însiropate.
6. Se prepară frișca conform instrucțiunilor de pe anbalaj. Se pune peste al doilea strat de pișcoturi.
7. Se mai presară jumătatea rămasă de foaie de cremeș, mărunțită.
8. Se ornează cu fructe și se dă la frigider pentru căteva ore.

Verdict:
Una din cele mai bune prăjituri pe care le-am făcut vreodată! În fine, daca să ungi pişcoturi cu frişcă şi să pui fructe pe deasupra se poate numi 'prăjitură'.


Poftă bună!
Liana

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips