miercuri, 4 septembrie 2013

Friptură de vită la grătar - varianta 2

Intenţia a fost ca până nu se termină vremea caldă să mai postez o reţetă de vară. Din nefericire vremea caldă s-a cam terminat prin părţile astea mai devreme. Dar eu tot voi posta reţeta mea de 'vreme caldă'. Mă gândeam eu că e de vreme caldă pentru că e vorba de carne pe grătar. Şi nimeni nu face grătare iarna.  Logică de fier, aşa-i?



Am mai făcut eu o reţetă de carne de vită la grătar cu ceva timp în urmă. Atunci ziceam că o să repet experimentul dar sub o altă formă: să sărez carne înainte cu o oră de a o pune pe grătar. Condimentele însă le-am pus chiar înainte de a o pune pe grătar.




Care a fost mai gustoasă? Verdictul îl puteți citi mai jos.





Ingrediente:
- 2 bucăţi carne de vită (vrăbioară)
- sare, piper
- condimente pentru carne

Paşii:
1. Se sărează carnea  şi se pune deoparte pentru o oră la temperatura camerei.
2. După ce a trecut ora, se pun condiemntele și piperul pe carne.
3. Se pujne carnea pe grătar și se lasă pe fiecare parte până se prăjește, după preferințe. Am scris aici cam căt se lasă, în funcție de grosimea cărnii.
 
Verdict:
Poate că nu am făcut eu ceva bine însă nu am găsit vreo diferență majoră între cele două tehnici de pregătire a cărnii. Care din cele două variante a ieșit mai bună?  Cea de-a doua variantă dar cred că a ieșit mai bună pentru că era mai proaspătă carnea deci... nu prea are relevanță.


Poftă bună!
Liana

7 comentarii:

  1. nu ti-a spus mama ta cumva - pe vremuri, ii drept - ca macerarea carnii pentru gratar se face minim 12 ore? deci, adaugi condimentele si sarea, pui totul intr-un castron acoperit si dai la frigider de seara pana a doua zi la amiazi cand le pui pe gratar!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ţin minte când mi-ai spus dar e bine că am aflat acuma! Ştiu doar ca îţi ieşea carnea foarte bună tot timpul.

      Ștergere
  2. si inca ceva - pentru mai multa fragezime poti unge carnea de vita care prin definitie e mai slaba deci la gratar va iesi mai seaca (tare) - in functie de timpul de gatire -, cu unt sau ulei (asta daca nu le faci la carbuni ci la tigaie grill)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai grija alta data ca mama stie mai bine

    RăspundețiȘtergere
  4. Bune sfaturi da mama ;)
    Noi facem carne la gratar si iarna (si la gratar afara, nu in casa :P)...deci pentru mine reteta asta e buna oricand, mai ales ca e cu carne de vita ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt prea friguroasa sa ies afara la gratar iarna dar daca ar face altcineva si imi aduce in casa... n-as refuza :p

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips