vineri, 27 septembrie 2013

Tocăniţă de ciuperci Pleurotus cu nokedli


Dacă ne e poftă de o tocăniţă de ciuperci şi nu am dat fuga în pădure, se rezolvă... Tocăniţa de ciuperci pleurotus e aproape la fel de bună ca cea făcute din ciuperci de pădure, sau cel puţin asta e părerea mea. Nokedli se fac după cum am scris în reţeta aceasta şi sunt o garnitură ungurească, ce merge foarte bine la tocăniţe şi paprikas. Se găteşte rapid, uşor şi este la îndemâna oricui.


Se aleg ciupercile


Se taie ceapa mărunt


Se căleşte ceapa cu ciupercile şi chimenul




Se adaugă boia şi apoi apă


Îngroşala din smântână, făină şi zeama de la ciuperci


Poftă bună!
Ingrediente:
- 500 g ciuperci Pleurotus
- 1 ceapă mare
- puţin ulei
- boia dulce de ardei
- chimen 
- 1 lingură făină
- 2, 3 linguri smântână mai uşoară
- nokedli

Paşi:
1. Pentru nokedli găsiţi reţeta aici.
2. Ciupercile se spală şi se taie bucăţi.
3. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Se pune la călit în ulei încins. Se adaugă chimen, iar după ce s-a călit ceapa se adaugă şi ciupercile. Ulterior se adaugă boia. Se pune apă cât să acopere ciupercile şi se fierbe la foc mic pentru aproximativ o jumătate de oră.
4. După ce s-au fiert ciupercile, într-un vas separat se amestecă făina cu smântâna şi se pune câte puţin din zeama în care au fiert ciupercile. Se amestecă bine şi se toarnă peste tocăniţă. Se sărează şi se dă câteva clocote pentru ca să se lege sosul.
5. Se serveşte cu nokedli şi smântână, dar puteţi să o serviţi şi cu mămăliguţă dacă doar aşa vă place.

Verdict: Foarte bun. Încercaţi varianta aceasta şi n-o să vă pară rău.

Poftă bună!
Laura

6 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips