marți, 8 octombrie 2013

Supă de gulii


























Nu ştiu voi cum sunteţi, dar mie îmi plac foarte mult supele, mai ales dacă sunt de legume, iar legumele din grădina mea :D Guliile mele sunt mici şi urâte, dar foarte gustoase. E prima dată când încerc această supă, dar pot spune că e pe gustul meu, în special după ce am adăugat usturoi. Cam aceasta este tactica mea pentru orice mâncare pe care o consider fadă.
Pentru că aceasta reţetă se încadrează la provocarea "Dulce Românie" a lunii octombrie (fără zahăr, făină sau ulei), o trimit Cristinei de la Cristina's World.
Ingredientele (încă nu mă gândisem la usturoi)








Ingrediente:
- 3 gulii medii sau mai multe mai mici (cum am avut eu)
- 1 morcov
- 1 buc. ţelină
- 1 ceapa mică
- usturoi
- 200 ml smântână
- 2 ouă
- frunze pătrunjel
- sare, piper
- putin unt

Paşi:
1. Toate legumele se dau pe răzătoare pe partea mai mare. Se călesc în puţin unt în ordinea asta: ceapa, ţelină + gulii + morcov. Apoi se adaugă apă să le acopere. Se pune sare si piper si se lasa la fiert aprox 20 minute.
2. Când zarzavaturile sunt fierte se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu smântâna şi se dizolvă cu 3-4 polonice de supă fierbinte. Se dă focul la minim şi se toarnă încet în oală. Se adaugă usturoi tăiat şi pătrunjelul şi se lasă să dea un clocot.
3. Supa de gulii se poate servi cu crutoane sau cuburi de cascaval, dar noi am servit-o cu extra smântână. 

Verdict: Foarte bună dacă adăugaţi şi usturoi.
Sursa de inspiraţie: E-reţete 
Poftă bună!
Laura

4 comentarii:

  1. Nici la supica asta delicioasa nu am citit ingredientele interzise la parada de octombrie :D Hai ca te pistocesc acum la cap cu chestia asta :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu as adauga putina radacina de ghimbir, rasa sau tocata marunt.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips