joi, 6 februarie 2014

Brioșe cu cașcaval, spanac și mărar


Vă prezint azi o reţetă de iarnă. Cu multe seminţe, cu spanac şi caşcaval. Foarte bune au fost aceste brioşe! Pot fi servite la micul-dejun, eventual cu un pahar de iaurt.





Ingrediente:
- 400 g făină integrală
- 2 lg seminţe psyllium
- 2 lg semințe de cânepă 
- 2 lgț seminţe de chia 
- 2 lgţ praf de copt
- 2 ouă
- 200 g caşcaval maturat
- 1 mână de spanac, tăiat mărunt
- 2 lg mărar tocat
- sare, piper
- 1 lgț turmenic
- 1 cană iaurt
- 1 cană ulei de măsline
- 2 lg unt topit


Paşii:
1. Se amestecă ouăle cu uleiul și cu iaurtul.
2. Se pun condimentele. Se amestecă.
3. Se pun ingredientele uscate. Se amestecă încet, de câteva ori, nu foarte mult.
4. Se pune caşul tăiat cubulețe sau dat pe răzătoare. Se pun mărarul și spanacul. Se încorporează toate în aluat.
5. Se pune căte o lingură de amestec în fiecare cupă din tava de brioșe, tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Fiecare cupă trebuie să fie 3/4 plină.
6. Se coc pentru 20-22 de minute la 200C.

Verdict:
Pentru nişte brioşe atât de sănătoase au fost foarte gustoase.


Poftă bună!
Liana

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips