joi, 27 martie 2014

Orez prăjit cu varză şi praz


Unul din felurile mele preferate de mâncare este orezul prăjit. Este şi foarte rapid de făcut, ceea ce e întotdeauna un bonus.


Nu e nici o problema dacă nu aveţi sosurile hoisin sau de soia. Improvizaţi cu ce aveţi la îndemână. De sosul hoisin vă puteţi lipsi de tot. E drept că fără sosul de soia nu mai e la fel orezul prăjit dar acesta se găseşte acum foarte uşor, în orice supermarket.






Ingrediente:
- 1 cană orez fiert
- 1/2 praz, tăiat felii
- 2 căni varză tăiată mărunt
- 2 căţei de usturoi
- 1 buc mică ghimbir
- 2 lg sos de soia
- 1 lgţ pastă de roşii
- 1 lg sos hoisin
- 1 lgţ pastă de ardei iute

Paşii:
1.Se călesc prazul şi varza la foc puternic pentru câteva minute, până devin translucente.
2. Se pune usturoiul şi ghimbirul, se mai amestecă 1 minut.
3. Se pun sosurile. Se amestecă bine.
4. Se pune orezul, se încorporează şi se stinge focul.

Observaţie:  
Pe tot parcursul gătirii focul trebuie să fie dat la maxim.

Verdict:
Toate sosurile folosite erau destul de sărate şi, în consecinţă orezul a ieşit foarte sărat. Cel puţin pentru gusturile mele. Data viitoare pun mai puţin sos de soia (1 lg) şi pot renunţa la pasta de roşii. Oricum, nu cred că necesită sare chiar deloc, chiar dacă se reduc sosurile adăugate.


Poftă bună!
Liana

4 comentarii:

  1. interesant, nu am mancat asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  2. tocmai m-am ridicat de la masa... a fost minunat!!! si atat de usor de pregatit. multumesc pentru inspiratie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur tare mult că l-ai încercat şi ţi-a plăcut!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips