miercuri, 7 mai 2014

Supă de crucifere (varză și broccoli)

M-am gândit să fac o mică glumă și să denumesc această supă după familia din care provin legumele ce  au stat la baza ei. Pentrtu cei care nu știau (până să fac această supă nici eu nu știam) varza și broccoli fac parte din familia brassicaceae sau mai pe românește, crucifere. Deși parcă sună cam sinistru 'supă de crucifere'.


Tulpinile de țelină  nu le-am mai folosit până la urmă. Erau prea multe legume. Mă scuzați, sper! :p





Ingrediente:
- 1 buc mică de țelină
- 2 morcovi
- 1/2 căpățână broccoli
- 1/2 căpățână varză
- 1 ardei
- 1 ceapă
- 1 lgț chimen
- 1 lgț cimbru uscat
- 1 lgț boia
- 1 lgț legume uscate
- 1 lgț pastă de ardei, de casă
- sare

Pașii:
1. Se călesc ceapa și ardeiul, tăiate mărunt, vreo 3-5 minute.
2. Se pun apoi morcovii, țelina și tulpina de broccoli. Se mai călesc 2 minute.
3. Se pun condimentele, mai puțin sarea. Se amestecă puțin să se elibereze aromele și apoi se pune varza și apa.
4. Înainte cu 20 de minute de a lua supa de pe foc se pune broccoli, desfăcut în buchețele mici.
5. Se pune pasta de ardei și sarea, se mai fierbe 5 minute și apoi se ia de pe foc.

Verdict:
O supă foarte bună și ușor de făcut. Atât de mult i-a plăcut lui Ionuț încât am repetat rețeta după câteva zile.


Poftă bună!
Liana

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips