miercuri, 26 noiembrie 2014

Pastă de mazăre


În ultima vreme nu aţi mai prea văzut reţete pe blogul nostru din mai multe motive. Mie, una, mi-a cam pierit cheful de gătit. Acum să nu vă închipuiţi că rămâne bunătate de ungur nemâncat. Nicidecum. Doar că am început să fac mereu şi mereu aceleaşi reţete, le reiau, mai pun un pic de usturoi şi gata. Cât va ţine nu ştiu, dar e un fapt dovedit şi cu câinele la care îi gătesc aceeaşi reţetă de doi ani şi nu comentează :D Alt motiv e că suntem din ce în ce mai ocupate, iar altul ar fi că mâncăm mai mult preparate vegetariene şi am cam renunţat la făină albă, zahăr... şi cartofi prăjiţi (la aceştia, nu). 
Astăzi vă prezint o reţetă delicioasă, de pastă de mazăre, tartinabilă, perfectă ca şi aperitiv.

























Reţeta participă la Provocarea secretă din această lună, găzduită de Kadia, iar blogul repartizat mie este Pansy's Recipes.


























Ingrediente:
- 500 g mazăre
- 1 lg tahini (pastă de susan)
- 2 căţei de usturoi
- zeama de la 1/2 lămâie
- 4, 5 linguri de smântână sau apa în care a fiert mazărea
- 6 lg ulei
- 5, 6 picături ulei de susan
- mărar verde
- sare,
- piper

Paşii:
1. Se fierbe mazărea.
2. Se pun toate ingredientele în blender şi se mixează. Dacă doriţi o pastă mai fluidă, adăugaţi smântână sau apă în plus.
3. Se pot servi cu pâine prăjită, chapati, lipii greceşti etc.


Verdict: Delicioasă.

Poftă bună!
Laura

Make Money at : http://bit.ly/copy_win

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips