luni, 17 decembrie 2012

Cum făceam supele mai demult

De dragul trecutului meu tumultos în bucatarie (adică inexistent) am să postez o reţetă de supă foarte usoară şi foarte superficială. Făceam supele acestea când simţeam nevoia de "ceva cald", "ceva gătit", sau pur şi simplu simţeam că nu mai pot mânca sandwich-uri şi zacuscă. Deşi de zacuscă nu mă voi sătura niciodată. Cine se poate sătura defapt? Cum? Iar sunt singura cu obsesii ridicole?

Să revenim la supă. Aceast tip de 'supe' aveau un ingredient secret care va fi dezvăluit la timpul potrivit.

Am început cu vitaminele:
 
Vitaminele tăiate în bucățele potrivite:



Se călesc puțin legumele apoi se pune apă peste ele. 


După ce au dat un clocot, se pun și legumele congelate.

Cand sunt fierte toate legumele se pune și.........(suspans)....... SUPA LA PLIC:

La sfarșit putem pune şi pătrunjel tocat pentru un aport de vitamina C.

Ingrediente:
- 2 ardei
- 2 tulpini apio
- 1 buc ţelină
- 1 rădacina păstârnac/pătrunjel
- 1 1/2 cană legume congelate
- ingredient secret - ok, deja ştiţi care e: o supă la plic 
- câţiva litri de apă (3-4 ?)
- condimente, ulei
- frunze pătrunjel/ţelină

Pașii:
1. Se taie legumele în cubuleţe.
2. Se călesc legumele (fără cele congelate) în puţin ulei, vreo 5 - 7 min.
3. Se pune apă în oală şi se dă un clocot.
4. Se pun apoi şi legumele congelate.
5. După ce legumele sunt fierte, se pune ingredientul secret (ok, ok, stiu, deja e veche gluma), supa din plic.
6. Se condimentează şi se pune pătrunjelul tocat (sau ţelina).

Verdict: 
Foarte bună. Gustul de umami artificial nu poate fi egalat (şi da, e printre primele ingrediente  din lista).

Observații:
Se pot pune orice legume defapt, atâta timp cât 'ingredientul secret' nu lipseşte. Se poate astfel simula o supă de pui, de văcuţă, cremă de ciuperci etc.


Poftă bună!
Liana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips