luni, 15 aprilie 2013

Fasole frecată

Cui nu-i place fasolea frecată servită cu ceapă călită deasupra? Cred că sunt puţini şi probabil fac alergie la fasole. Mie sincer, nu-mi place fasolea, trebuie să fiu foarte flămândă să o mănânc, dar ador fasolea frecată. 
 Pentru mine este gustul vacanţelor din copilărie petrecute la bunici.









Ingrediente:
- 500 gr fasole boabe
- 3 cepe
- 5 catei usturoi
- 1 foaie dafin
- sare,
- boia
- ulei

Paşii: 
1. Se lasă fasolea în apă rece. Eu am lăsat-o o zi şi o noapte, dar ajunge o noapte.
2. Se pune fasolea la fiert, împreună cu  3 căţei de usturoi, o lingură de sare şi o foaie de dafin.
3. După ce a fiert, până se desface uşor, se strecoară, păstrând zeama în care a fiert.
4. Bunica mea începea să o frece cu o lingură de lemn, turnând-o printr-un ciur, însă eu am băgat mixerul în ea. Am completat cu apă când a fost prea groasă.
5. Se taie ceapa Julien şi împreună cu 2 căţei de usturoi tăiaţi la rândul lor, se călesc în ulei încins. 
6. Se adaugă boia, o parte se amestecă bine cu fasolea, iar o parte se pune deasupra fasolei.

Verdict: Bună de stă mâţa-n coadă, însă nu a fost foarte fină.

Potfă bună!
Laura 

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips