marți, 9 aprilie 2013

Varză călită


Azi facem mâncare de post! Eu nu postesc dar pentru cei care postesc le sugerez o varză călită.



E simplu de făcut și merge cu orice. Adică în mintea mea merge, căci mie îmi place foarte mult. 





Eu am călit puțin varza într-un wok, în trei ture și apoi am pus-o într-o oală care urmează să fie băgată în cuptor. 


Poate fi servită ca atare sau ca garnitură. Eu căteodată o mănânc cu varză murată dar asta deja e altă poveste. Ce pot să zic: îmi place varza!

De post

De dulce


Ingrediente:
- 1 varză mare
- 1 ceapă mare
- 2-300 g varză murată
- sare, pirer
- 2 ramuri mari de cimbru

Pașii:
1. Se spală varza și se curăță ceapa.
2. Se taie varza cât mai mărunt iar ceapa rondele.
3. Într-o cratiță mare (eu am folosit un wok) se călește puțin ceapa (aprox 2 min).
4. Se pune apoi varza și se mai călește aprox 10 min, cât să fie pătrunsă, amestecănd din cănd în când (eu am făcut de trei ori chestia asta pentru că varza mea a fost foarte mare). Se sărează și se piperează.
5. Se pune varza astfel călită într-o altă oală (care să poată fi băgată în cuptor) și se amestecă cu varza murată.
6. Se pun firele de cimbru și se mai condimentează dacă e cazul.
8. Se acoperă cu un capac/folie de aluminiu oala.
7. Se pune în cuptor pentru 2-3 ore. După ce s-a scurs jumătate din timp se ia capacul de pe oală și se lasă așa. Se poate amesteca din când în când.

Verdict:
Asta e una din mâncărurile mele preferate. E cu ingrediente puține și tare bună. Ca să  nu mai spun că e și sănătoasă.


Poftă bună!
Liana

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips