marți, 3 septembrie 2013

Îngheţată de caise


Chiar dacă e septembrie, asta nu înseamnă că nu mai putem savura câte o îngheţată. Defapt dacă ar fi după mine aş mânca îngheţată şi iarna. Una dintre cele mai bune îngheţate pe care le-am pregătit vara aceasta a fost cea de caise. Această reţetă am trimis-o Dianei la Sunday Lunch, iar o îngheţată delicioasă de afine am trimis-o la provocarea "Dulce Românie" de luna aceasta, tot Dianei de la Disturbingly Delicious. 
Dar să vă las să savuraţi îngheţata în tăcere :)




























 







 

Ingrediente:
- 500 g caise
- 200 g iaurt
- 200 ml de frişcă lichidă
- miere (opţional)

Paşi:
1. Se spală caisele şi li se scot sâmburii. Apoi se mixează în blender.
2. Se bate frişca spumă. 
3. Se adaugă iaurtul şi caisele mărunţite anterior şi se amestecă cu mixerul. Dacă doriţi o îngheţată mai dulce, puteţi pune miere, dar datorită faptului că frişca conţine îndulcitori eu nu mai adaug şi zahăr.
4. Se pune îngheţata în forme speciale sau doar într-un castron şi se introduce în congelator.
5. Se scoate îngheţata din congelator din jumătate în jumătate de oră şi se amestecă. 

Verdict: Una dintre cele mai bune îngheţate pe care le-am preparat vara asta.

Poftă bună!
Laura

12 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips