miercuri, 4 decembrie 2013

Supă cremă de sfeclă roşie


























Încă mai am provizii din grădina mea, de care ştiţi bine că sunt tare mândră :D De data aceasta propun o supă cremă de sfeclă roşie, fie că vreţi să postiţi, fie că doar vreţi să vă mai curăţaţi ficatul :P

Sfecla roşie este una din legumele recunoscute pentru proprietăţile sale în tratarea bolilor de ficat şi de sânge, lupta împotriva cancerului, pentru conţinutul ridicat de vitamine, minerale si fibre care stimulează sistemul imunitar, echilibrează organismul si reduce procesul de îmbătrânire.

Citeste mai mult: adev.ro/mvrtsu
Sfecla roşie are numeroase efecte benefice pentru corpul uman, având în compoziţie multe vitamine (A, B1, B2, B6, C etc.), dar şi macroelemente (Na, Ca, K, S), microelemente esenţiale (Cu, Fe, I, Zn) şi antioxidanţi. Beneficiile constau, în pricipal, în tratarea bolilor de ficat şi de sânge, stimularea sistemului imunitar şi efectul împotriva cancerului. 

Sper că v-am convins să încercaţi o astfel de supă, dacă nu aţi experimentat-o deja. 
Kadia a avut ideea genială de a ne provoca să gătim supe cremă luna aceasta, la provocarea "Dulce Românie", începută de Mihaela.




























Ingrediente:
- 500 g sfeclă roşie
- 2 morcovi potriviţi
- 2, 3 cartofi
- 1 ceapă
- puţin ulei pt călit ceapa
- sare
- piper
- 1 căţel de usturoi
- smântână pentru servit (opţional)

Paşi:
1. Se curăţă şi se taie toate legumele. Nu prea contează dimensiunile la care le tăiaţi, pentru că vor fi date oricum, prin blender. 
2. Ceapa se căleşte în puţin ulei. Cât aceasta s-a rumenit puţin se adaugă toate celelalte legume şi se amestecă. Se călesc legumele câteva minute, amestecând în continuu. Apoi se adaugă apă şi se lasă la fiert.
3. Când legumele s-au fiert, se pasează cu ajutorul blenderului. Se condimentează cu sare şi piper.
4. Se serveşte cu smântână, caşcaval sau crutoane.

Verdict:
O supă dulce, fină, cu o culoare interesantă.

Poftă bună!
Laura

6 comentarii:

  1. Tu ma-nnebunesti cu gradina ta, la primavara ar trebui sa ma inscriu la niste lectii de gradinarit la tine! Culoarea sfeclei imi place foarte-foarte mult, si cu toate ca nu ma dau in vant dupa supe, cred ca as putea incerca reteta asta ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt asa de incantata de gradina pentru ca a fost primul an in care am avut una, asa ca mai am si eu multe de invatat :P In ceea ce priveste culoarea (dar si continutul), e o diferenta mare intre sfecla cultivata in gradina si cea de la supermarket, care e mai mult portocalie...

      Ștergere
  2. Ce bine arata, sanatoasa si frumos colorata... Si eu am in gradina toate minunile, mai putin sfecla rosie... Dau la schimb varzuca de bruxelles pentru o sfecla, facem tirgul ?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Daniela! Dar va trebui sa facem targul cu altceva, pentru ca am si varza de Bruxelles din gradina :)))

      Ștergere
  3. Arata exceptional, iar supa de sfecla este una dintre favoritele mele asa ca stiu cat de buna este!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips