marți, 4 martie 2014

Brioşe cu spanac şi caşcaval - varianta mea

Cand vin prietenii acasă din partea cealaltă a pământului şi tu ai blog culinar, e de la sine înţeles că trebuie să pregăteşti ceva bun ca să te creadă că mâncărurile alea care arată aşa de bine sunt şi bune. Reţeta aleasă de ei a fost reţeta Lianei de brioşe cu spanac, caşcaval şi mărar, pe care am adaptat-o la ce aveam acasă. Adică fără iaurt, cu lapte, cu făină integrală, fără seminţe, turmeric, dar cu unt. Brioşele acestea le trimit Elenei pentru provocarea "Dulce Românie", proiect iniţiat de Mihaela.


Ingredientele

Spanacul tăiat

Făină integrală şi caşcaval

Aluatul rezultat




























Ingrediente:
- 750 g făină integrală
- 500 g spanac
- 300 g caşcaval maturat
- 650 ml lapte
- 180 g unt
- 2 ouă
- mărar
- 4 linguri de ulei de măsline
- 15 g praf de copt
- sare

Paşii:
1. Se încălzeşte cuptorul.
2. Făina se amestecă cu praful de copt şi cu caşcavalul ras. Se adaugă spanacul spălat, scurs şi tăiat.
3. Untul se topeşte la bain marie şi se adaugă peste ouăle bătute şi lapte. Se adaugă sare şi mărar. 
4. Se amestecă cele două compoziţii şi se pun în forme de brioşe cu ajutorul unei linguri.
5. Se coc pentru aproximativ 20 de minute la foc potrivit. Sunt gata după ce s-au rumenit şi trec testul scobitorii.
6. Se pot servi ca aperitiv, gustare şi sunt foarte bune de luat la drum lung.

Verdict: Nu e prea frumos să mă laud mereu, dar au fost nişte brioşe foarte reuşite. 

Poftă bună!
Laura

3 comentarii:

  1. Foarte bune si hranitoare briosele tale!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am cautat o reteta de briose aperitiv cu spanac, cascaval si dovlecel o sa pun eu. Am dat de aceasta reteta intamplator si o sa o fac maine. Sper ca o sa fie bune!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips