joi, 20 martie 2014

Salam de biscuiţi cu rahat


În copilărie, salamul de biscuiţi era nelipsit de la sărbători, ba chiar mama îl mai pregătea şi în restul anului din când în când şi cu greu pot să îmi închipui de unde avea atât de multă răbdare, pentru că noi mâncam tot salamul imediat după ce îl pregătea, în maxim câteva ore. De fapt, cam aşa se întâmpla cu orice prăjitură. Nu rămânea nimic pe a doua zi.
Reţeta pe care am folosit-o aparţine Mihaelei de la Pasiunile Mihaelei, şi o trimit Delicatesei pentru provocarea secretă, iniţiată de Ama.

Ingrediente

Modul de pregătire





Ingrediente: 
- 700 g biscuiţi simpli
- 150 g zahăr
- 300 ml lapte
- 250 g rahat
- 200 g unt  
- 4 linguri cacao 

Paşii:
1. Mărunţiţi cu mâna, sau cu sucitorul 200 g din biscuiţi (să rămână bucăţele), restul îi faceţi praf la robot. 
2. Tăiaţi rahatul şi amestecaţi-l cu biscuiţii.
3. Puneţi laptele şi zahărul într-o cratiţă, amestecaţi-le şi puneţi-le pe foc. Când ajunge la punctul de fierbere puneţi şi cacao şi amestecaţi bine. Apoi se pune untul în mai multe reprize şi stingeţi focul. Amestecaţi până untul s-a topit tot şi a rezultat o compoziţie omogenă. Mihaela, a cărei reţetă am gătit-o, a adăugat şi o linguriţă de cafea solubilă. Eu mă împac mai bine cu cafeaua dimneaţa, nu în prăjituri, aşa că am lăsat-o deoparte. Puteţi adăuga şi rom. Eu nu am pus pentru că nu-mi plac prea multe arome la un loc.
4. Compoziţia rezultată se adaugă peste biscuiţi, amestecând cu mâna şi frământând bine, până s-a încorporat tot lichidul. 
5. Rulaţi amestecul în folie alimentară şi puneţi-l în frigider pentru câteva ore.
6. Îl puteţi servi cu zahăr pudră pe deasupra.

Verdict: Pentru că m-am încăpăţânat să pun 800 de grame de biscuiţi şi nu 700 cum scria în reţetă, salamul a fost cam tare, dar şi tare bun.

Poftă bună!
Laura

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips