marți, 1 iulie 2014

Negresă cu bezea


























Sigur ştiţi această prăjitură de la mamele, bunicile, mătuşile voastre. Toate o ştiu şi toate o prepară pentru că este un desert foarte simplu de făcut. Are consisţetă datorită blatului, dar e şi pufoasă şi dulce graţie bezelei de deasupra. O prăjitură mereu la modă ;)































Ingrediente:
- 5 ouă
- 100 g zahăr
- 120g unt, 
- 200g făina, 
- 1 plic de praf de copt,
- 200 ml lapte, 
- 5 linguri de cacao.

Paşii:
1.  Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu jumătate din zahăr, până când acesta se topeşte, cel mai uşor cu mixerul electric. Se adaugă untul moale, praful de copt, laptele, cacao şi făina, în reprize. 
2. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduce în cuptorul preâncălzit la 180 de grade, pentru 20-30 de minute. Atenţie! Aluatul nu trebuie să se coacă de tot.
3. În acest timp se pregăteşte bezeaua: se bat albuşurile spumă, cu zahărul rămas. Se bat până puteţi întoarce bolul în care sunt, cu fundul în sus şi albuşul nu cade. Atenţie! Nu încercaţi asta când albuşul e moale :))) Numa' zic...
4. După ce cele 20 de minute au trecut, scoateţi blatul din cuptor şi întindeţi deasupra bezeaua. Nivelaţi-o cu un cuţit. Se mai dă la cuptor cam 5-10 minute.
5. Prăjitura se serveşte după ce s-a răcit complet (dacă rezistaţi). Pentru a o putea tăia, băgaţi cuţitul în apă rece.

Verdict: Foarte bună, pufoasă şi puţin dulce.

Sursa de inspiraţie: Banana&Chocolate

Poftă bună!
Laura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips