joi, 10 iulie 2014

Tort simplu cu brânză de vaci, căpşuni şi ciocolată


În fiecare săptămână îmi propun să mă ocup mai mult de blog. Să mai scriu, să mai gătesc, să întru în ritmul de altădată. Şi totuşi... cam de 2 luni încoace nu reuşesc. De fiecare dată intervine ceva, mult prea important, care mă ţine departe de ritmul normal vieţii. Anul acesta este foarte aglomerat pentru mine şi vestea rea e că încă nu s-a terminat, iar vestea şi mai rea e că nu pot prevedea, planifica nimic. De fiecare dată totul s-a întâmplat total independent de mine, luându-mă prin surprindere.
Dar să revin la tortul de astăzi. Acesta este torul ungurului, adică făcut este făcut pentru el. Şi pentru că nu am timp să scriu, e evident că nici nu prea am timp să gătesc, din această cauză am apelat la un blad de pandişpan din comerş, dar promit să-l prepar cât de curând, să vă demostrez că pot :D Şi dacă şi eu pot, atunci voi sigur puteţi. Ulterior am făcut o cremă de brânză ca aici, pe care am împărţit-o în două. Într-o parte am adăugat cubuleţe de căpşuni. Am aşezat clatul şi cremele în straturi, iar la final am pus pe deasupra o glazură de ciocolată şi am ornat tortul cu câteva cireşe. Sper să vă placă şi să-l încercaţi cu succes!







Ingrediente:
- blat de pandişpan
- 0,5 kg căpşuni
- 500 g brânză de vaci
- 200 ml frişcă lichidă
- 75 ml lapte
- 100 g ciocolată
- 25 g unt

Paşii:
1. Faceţi un blat din pandişpan, sau dacă nu aveţi timp, faceţi ca mine: cumpăraţi-l. 
2. Bateţi frişca spumă. Adăugaţi peste ea brânza de vaci şi amestecaţi bine. Împărţiţi crema rezultată în două. Într-una din părţi puneţi căpşunile tăiate mărunt, cubulete şi amestecaţi.
3. Blatul se va tăia în trei bucăţi. Aşezaţi o bucată de blat peste care puneţi crema de brânză cu căpşuni, apoi încă un strat de blat şi restul de cremă. Pe deasupra se pune ultimul strat de blat.
4. Se prepară glazura astfel: laptele cu untul şi cu ciocolata făcută bucăţele. Se amestecă până se topesc şi se omogenizează toate ingredientele într-un singur fluid. Se lasă apoi la răcit, până e doar puţin caldă, iar apoi se toarnă peste tort. Dacă doriţi o glazură mai bogată, puteţi pune cantităţile duble.
5. Se ornează după bunul plac.

Verdict: Tort de vară, fără zahăr, delicios.

Poftă bună!
Laura

5 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips