miercuri, 3 aprilie 2013

Spaghete Bolognese


Am încercat să fac reţeta clasică de spaghete Bolognese, dar nu am pus vin, în rest cred că mă încadrez. Dar mai bine cred că mă poate lămuri o bună prietenă de-a mea, care locuieşte în Italia de mulţi ani şi care, atunci când i-am gătit nişte spaghete, a zis: "ăştia-s tăiţei cu brânză, nu spaghete" :P
Paste mănânc cam săptămânal deoarece se gătesc foarte repede şi există o multitudine de moduri în care se pot face. De cele mai multe ori ingredientul secret este ardeiul iute :D


Spaghete să fie

Ingredientul secret

Carnea tocată cu diverse mirodenii



Ingrediente:
- 300 g spaghete
- 200 g carne tocată (de care vreţi voi, eu am cerut carne tocată la magazin aşa că habar nu am de care e)
- 1 ceapă
- 3 căţei usturoi
- căteva ciuperci (eu am pus congelate, dar se pot pune şi proaspete sau din conservă)
- 200 ml bulion
- 1/2 lnţ oregano
- 1/2 lnţ busuioc
- 1 vârf lnţ boia de ardei iute
- 3 ln ulei
- sare
- piper
- parmezan ras

Paşii:
1. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă mărunt şi se călesc în ulei.
2. Se adaugă carnea şi se căleşte şi ea, după care se pun ciupercile şi mirodeniile.
3. Se adaugă bulionul şi se mai dă un clocot.
4. Pastele se fierb după instrucţiunile de pe ambalaj.
5. Se servesc calde, cu parmezan ras şi un un vin roşu lângă, dacă vă face plăcere.



Poftă bună!
Laura

12 comentarii:

  1. Imi plac mult spaghetele astea, pastreza-mi si mie o portie ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi plac pastele mult dar le mananc asa mai cumpatat ;). Iar sosul(ragù alla bolognese) este unul din preferatele mele. Eu il fac putin altfel si fara ciupercute. In Italia este deseori asociat cu tagliatelele si mai rar cu spaghetti. Ale tale arata tare bine. O zi frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Diana, pentru precizare. Iti doresc si tie o zi minunata!

      Ștergere
  3. Super sosul dar, cum ti-a zis prietena ta, nici sosul nu e bolognese, trecand peste tipul de carne. E musai un sofrito (asa ii zic macaronarii, ceapa, morcov, telina, care se calesc in amestec de ulei si unt).

    La fel, e musai sa se puna lapte, ma rog, musai in reteta originala, dupa ce s-a intalnit carnea cu zarzavatul ala.


    Condiment aproape nelipsit e nucsoara si da, vinul, rosii tocate (sos, suc, ma rog).


    Si fiertul sosului cu orele. Ciuperci nexam. Deci ai facut un sos minunat dar transilvanean, ca in banc, nu era biccleta era volga, nu i s-a dat, ci i s-a luat.


    Nu tin eu musai la respectarea retetelor intocmai, am bagat doar o precizare/completare, sper sa nu te deranjeze, daca da, scuze eterne.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi de precizare! Am bagat la cap :D
      Mi s-au parut in plus morvocul si telenina şi de aceea nu le-am pus :P Ce sa caute astea la spaghete, ca fac paste nu o tocanita :))

      Ștergere
  4. Ete, daca asa zic ei. Stai calma ca nici eu nu respectai intocmai bolognesele, le facui mai de cartier asa, am zis ca nu strica adaugirile la text numai ca info, atata tot. Fara amprenta proprie, viata e pustiu :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Las ca vin acasa si facem niste spaghete bolognese ca la carte ;).... prietena care locuieste in Italia de multi ani

    RăspundețiȘtergere
  6. " am cerut carne tocata...habar nu am de care e" !!!!
    Scuze, dar ești cam periculoasa pe scena bucatariei. Personal, nu aș mânca ceva facut de tine.
    Cu respectele de rigoare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred că are rost să menționați respectul dacă aveți de gând să fiți răutăcios/răutăcioasă.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips