marți, 15 aprilie 2014

Tort simplu cu pişcoturi, căpşuni şi budincă


În weekend am mai îmbătrânit cu un an, sau am căpătat experienţa a încă unui an sau m-am copt (asta sună rău). Şi deşi am impresia că mintea şi sufletul mi-au rămas undeva la 22 de ani, că timpul s-a oprit în loc atunci şi că lucrul acesta n-o să se schimbe niciodată, am ajuns la un hop, l-am sărit şi mă simt mai bine şi mai implinită ca oricând (probabil că este loc de mai bine, întotdeauna este loc de mai bine). 








Ingrediente:
- 400 g pişcoturi
- 2 budinci
- 800 ml lapte
- 500 ml frişcă lichidă
- 500 g căpşuni
- 4 linguri zahăr

Paşii:
1. Se pregătesc budincile după instrucţiunile de pe pachet, cu excepţia faptului că se folosesc doar 400 de ml de lapte pentru o budincă, pentru a rezulta o compoziţie mai tare. Se lasă la răcit timp de câteva ore.
2. Frişca se bate spumă. Trei sferturi din frişcă se amestecă cu budinca răcită, cu ajutorul mixerului.
3. Într-o formă de tort, aşezaţi pişcoturile pe margini. Eu am tăiat din ele cam 2, 3 cm. Apoi aşezaţi pişcoturi şi pe fundul tăvii.
4. Puneţi toată crema înăuntru. Nivelaţi-o cu o spatulă. Introduceţi căpşunile pe verticală, tăiate în 4. Lăsaţi câteva căpşuni deoparte, pentru ornat.
5. Puneţi deasupra cremei un strat de pişcoturi.
6. Puneţi restul de frişcă pe deasupra pişcoturilor şi ornaţi cu fructe, ciocolată, pricomigdale sau orice altceva ce vă face cu ochiul.
7. Lăsaţi-l la rece, în frigider, timp de câteva ore sau peste noapte.

Verdict: Un tort simplu şi rapid.

Poftă bună!
Laura

4 comentarii:

  1. Multi ani sanatosi, voiosi si impliniti!
    Minunat tort, iar privelistea de-a dreptul fantastica! Zici ca-i Machu Picchu. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Privelistea e spre Piatra Secuiului sau Coltii Trascaului, cum i se mai spune, e in judetul Alba :)

      Ștergere
  2. La multi ani cu sanatate, bucurii si multe impliniri! Pup!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips