Nachos este fel de mâncare tradiţional din Mexic. E un fel de mămăligă cu brânză :)) doar că mămăligă e sub formă de chipsuri.
De obicei e servită ca aperitiv în barurile din SUA (mai nou am văzut şi pe la noi) însă, dacă adăugăm şi ceva cărniţă poate fi un fel principal chiar săţios. Şi la acest fel posibiliţăţile sunt nelimitate. Cu diverse legume, cu măsline, cu fasole, cu diverse cărnuri, cu diverse branzeturi, etc. Mai nou am văzut că se face şi sub formă de desert :-/
Ingrediente:
- 1 pungă chipsuri de tortilla
- 1 cană brânză dată pe răzătoarea mare
- 1/2 cană smântănă
- 1 lg pastă de ardei
- câteva roşii cherry
- 1 mână de spanac
- 2 fire de ceapă verde
- piper
Paşii:
1.Se aşează chipsurile de tortilla pe o farfurie (sau paltou termorezistent dacă le dăm la cuptor).
2. Se pune brânza peste ele. Se pun tot acum roşiile şi ceapa, tăiate mărunt. Se condiemntează.
3. Se încălzesc în cuptorul cu microunde 2 minute (sau în cuptorul preîncălzit, 10 minute) sau până când brânza e topită.
4. Între timp se amestecă smântâna cu pasta de ardei.
5. După ce se scot din cuptor se pune spanacul tăiat peste şi amestecul de smântână.
Verdict:
Cam condimentat pentru gustul meu - cipsurile erau deja sărate, am pus şi piper, şi ceapă şi brânză cu gust puternic, pasta de ardei era şi ea foarte condimentată - prea multe la un loc. Dar pentru cei care preferă aşa ceva cred că e snack-ul ideal. Data viitoare renunţ la ceapă şi la pasta de ardei.
Poftă bună!
Liana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu