joi, 7 februarie 2013

Paste de casă



Pentru a face paste de casă ai nevoie de o maşină specială, pe care ungurul meu a adus-o cu el din Ungaria, cand s-a mutat în România. Nu credeam că voi ajunge vreodată să-mi fac singură pastele. Văzusem la bunica mea o astfel de maşină care îi înlesnea munca, dar care doar tăia pastele, procesele anterioare trebuind făcute cu mâna şi sucitorul.
Se amestecă ingredientele, fără apă
Se taie aluatul în mai multe părţi
Se întinde aluatul cu ajutorul maşinii


Ingrediente:
- 500 g făină
- 4 ouă
- sare

Paşii:
1. Se amestecă ingredientele până ce rezultă un aluat elastic nelipicios. Nu se adaugă apă!
2. Cu ajutorul maşinii speciale se întinde şi se taie pastele pentru tăiţei, tagliatelle sau pentru lasagna.

Verdict:
Nu se compară cu pastele cumpărate din comerţ, care probabil nici nu au văzut ouă. În plus nu conţin aditivi alimentari, iar dacă foloseşti produsele prorii, sunt 100 % bio :)

Poftă bună!
Laura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips