joi, 19 decembrie 2013

O descoperire utilă - cuţitele ceramice

Ha, ha! Suntem la cuţite! Nu, nu noi două. Ci vorbim azi despre cuţite.

Ce îmi doresc eu anul acesta de Crăciun? Nişte cuţite ceramice! Cam ca şi setul acesta de mai jos:



Să vă spun ce se întâmplă în fiecare an, în preajma sărbătorilor la noi în casă: ne dăm seama că toate cuţitele sunt tocite şi că nu mai putem tăia nimic cu ele. Le folosim o perioadă mai mult pe post de fierăstrău. Şi e greu tare să tai carniţa de porc cu fierăstrăul.

Ne hotărâm atunci să le ducem la ascuţit. Şi asta nu e treabă uşoară. Pentru că ştim două locuri în care se ascut cuţite şi ambele au orarul de la 10 la 5, ceea ce nu se prea potriveşte cu orarul domniilor noastre căci lucrăm 'la patron', de la 9 la 6. Şi atunci avem următoarele posibilităţi: îi rugăm pe părinţi să le ducă la ascuţit căci ei au un program mai scurt, dar şi ei sunt tare ocupaţi sau le ducem noi în pauza de masă. Dar se pierde aşa de mult timp: e trafic până acolo, pierdem locul de parcare, mai stăm la coadă la cuţitar (aşa l-am numit pe nenea care le ascute). 

No, şi anul ăsta şi-a luat Ionuţ liber azi (nu numai pentru cuţite, mai avea şi alte chestii de făcut) şi a purces spre primul cuţitar. Care i-a zis că îi pare tare rău dar el iarna nu ascute cuţite :| Pentru că iarna se mută de lângă supermarket în interiorul lui şi n-are voie să facă scîntei acolo. Mie mi s-a părut hilar dar e mai bine aşa decăt să dea foc la supermarket, doamne fereşte! Siguranţa la locul de muncă e sfântă! 

Şi a mers la următorul cuţitar. La care era închis :( Că doar în perioada sărbătorilor are program redus, de la 12 la 2, cam aşa. Într-un final, după multe drumuri, cred că pe mâine după-masă vom avea cuţitele ascuţite. Cred. Sper.

Dar, cum spuneam, îmi doresc cuţite ceramice de Crăciun. Pentru că acestea nu au nevoie de ascuţire, nu se tocesc, nu se oxidează! Serios, astea sunt cuţitele ideale, nu se uzează niciodată! Unde mai pui că sunt şi antiaderente, se curăţă şi se întreţin uşor şi fiecare are câte un capac de protecţie. Se pot alege dintre mai multe culori că doar trebuie să se potrivescă şi cu faianţa sau mobila din bucătărie :p

Am fost tare încântată să aflu că miniprix.ro a introdus în oferta sa marca franţuzească Pradel. Au nişte preţuri foarte bune şi o calitate extraordinară. Pe lângă cuţite, la Pradel mai puteţi găsi şi tigăi ceramice, oale şi alte ustensile folositoare. 

Sper ca Moşul să mă asculte anul acesta şi să nu mai primesc şosete :)) Voi ce vă doriţi să vă aducă Moşul?


Liana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips