marți, 19 mai 2015

Conopidă gratinată cu sos Béchamel


Ce să găteşti dacă ţi-e foame de "ceva bun"? Bineînţeles că una din alegerile cele mai bune este conopida gratinată, asta dacă eşti mare fan al conopidei, dar oricum "caşcaval + cuptor = deliciu" (indiferent despre ce e vorba). O astfel de reţetă e perfectă pentru masa de prânz sau cină, dacă nu mâncaţi cantităţi industriale.




Ingrediente:
Pentru conopidă gratinată:
- 1 conopidă
- 100 g caşcaval
- sare
- puţin pesmet
- puţin unt

Pentru sos bechamel:
- 500 ml lapte
- 50 g unt
- 50 g făină
- sare
- piper
- nucşoară

Paşii:
1. Se spală conopida şi se desface în bucheţele. Acestea se pun la fiert în apă cu sare pentru 10-15 minute. După ce s-a fiert, se scurge şi se aranjează într-o tavă sau formă tapetată cu unt şi pesmet.
2. Se prepară sosul bechamel: se topeste untul, pe foc mic, într-o crăticioară (eu folosesc una de fontă), se adaugă făina şi se amesteca energic cu o lingură de lemn până se omogenizează conţinutul şi se prăjeşte puţin (cam 1 min), apoi adaugăm laptele treptat, folosinde-ne de data aceasta de tel şi amestecând cu insistenţă pentru a nu se forma cocoloaşe. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Apoi jumătate din caşcavalul ras se amestecă în sosul bechamel.
3. Se toarnă sosul bechamel peste conopida din tavă. Se presară caşcavalul rămas, pe deasupra. 
4. Se dă la cuptorul preîncălzit până se rumeneşte bine pe deasupra.

Verdict:
Orice are caşcaval şi se pregăteşte la cuptor, este un deliciu!  

Poftă bună!
Laura 

11 comentarii:

  1. Toti am pornit de jos si toti am simtit la un moment dat ca nu ne apreciaza nimeni, ca munca noastra nici nu este observata, ca nu insemnam nimic si ca ne pierdem in marea asta de oameni si idei. Eu va propun ca in fiecare luna sa sustineti intr-o postare un alt blog. Fie ca este un blog mic, aflat la inceput de drum, sau un blog pe care il apreciati si-l urmariti cu regularitate, sau un blog de pe care v-ati inspirat adesea pentru meniul zilnic, pomeniti-l intr-o postare si faceti-i o surpriza. Va asigur ca gestul vostru va pune un zambet pe fata unui om, iar in ziua de azi, cand zambetele sunt atat de rare, cum sa refuzi sa fii tu cel care daruieste zambete?
    Te astept cu mare drag la provocarea "Virtual hug" http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2013/11/provocarea-virtual-hug.html
    Multumesc anticipat! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmm minunata aceasta reteta la fel ca toate de pe blog, faceti o treaba minunata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate, nimeni din familia mea nu imi impartaseste dragostea pentru conopida. Eh, dar o sa privesc partea buna: voi aveea o tava doar pentru mine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Exact aceasta reteta mi-o facea mama cand eram mai mica. Imi aduc aminte cum ma ardeam de fiecare data pentru ca nu puteam astepta sa se raceasca!

    RăspundețiȘtergere
  5. bunaaaaaaaaaa...!!!! cred...dupa cum arataaa :)

    RăspundețiȘtergere
  6. E-commerce is more than a website builder in their affiliate applications in real-time, gaining insights.

    RăspundețiȘtergere
  7. I recently purchased Graphic designer services and I couldn't be happier! Highly recommend to anyone in need of top-notch design work.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips