joi, 27 iunie 2013

Aperitiv foietaj cu şuncă şi caşcaval

























Acest aperitiv este uşor şi rapid de făcut, dar de efect. L-am găsit la Carmensita's Cuisine, sub numele de aperitiv trandafir, dar mie numai tradafir nu mi-a ieşit. 

După cum sugerează şi titlul pe care l-am pus eu, ai nevoie de aluat de foietaj, şuncă, caşcaval, dar şi ceapă verde şi bulion mai gros sau pastă de tomate. Se prepară foarte uşor: se aşteaptă până cînd se dezgheaţă aluatul, timp în care citeşti o carte sau faci ceva util, dar în niciun caz nu te uiţi la tembelizor! După ce aluatul începe să fie maleabil, se desface şi se întinde, se pune pasta de tomate pe desupra, se aşează feliile de şuncă, bucăţile de caşcaval şi ceapa verde tăiată. Se rulează aluatul şi se taie în bucăţi de aproximativ un centimetru. Bucăţile rezultate le-am pus în tavă, iar deasupra lor am mai pus caşcaval ras. Se dau la cuptor şi asta e tot. Se servesc alături de mulţi prieteni.


Paşii de urmat












Şi crud arată bine



















































Ingrediente:
- 800 g aluat foietaj
- 200 g şuncă tăiată foarte subţire
- 1 ceapă verde
- caşcaval felii sau ras
- 100 ml bulion mai gros sau pastă de tomate

Paşi:
1. Se dezgheaţă aluatul.
2. Se întinde aluatul, se pune bulionul sau pasta de tomate pe deasupra.
3. Se pun feliile de şuncă.
4. Se pune caşcavalul.
5. Se adaugă ceapa verde tăiată.
6. Se rulează aluatul şi se taie bucăţi cu grosimea de 1 cm.
7. Se pun în cuptorul preîncâlzit până se rumenesc (aproximativ 25 minute, în funcţie de cuptor).
8. Se servesc calde sau reci.

Verdict: Un aperitiv simplu dar de efect!

Poftă bună!
Laura

18 comentarii:

  1. Delicos de-a dreptul!! Noroc ca am mancat bine la micul dejun :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Simplu, rapid si bun! De multe ori recurg la aceasta metoda pentru a face ceva rapid musafirilor care se anunta in ultima clipa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu l-am facut acum pentru prima data, dar cu siguranta o sa-l mai fac :)

      Ștergere
  3. Che bella idea , le tue girelle, ottima la presentazione. Buona serata Daniela.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici măcar la Tv Paprika să nu mă uit ? :)). Îmi place foietajul și implicit aperitivul propus de tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum vrei :P Eu am renuntat la tv acum 5 ani si sunt foarte fericita :))

      Ștergere
  5. Un aperitiv apreciat de fiecare data cind il pregatesc.
    Are tot ce trebuie, se pregateste destul de repede, este aspectuos si tare, tare gustos.
    A, si da tare bine la poza.
    :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am facut si eu pentru un eveniment si aveam foarte puti timp la dispozitie. Asa ca a fost aperitivul perfect.

      Ștergere
  6. Sa stii ca e programat pentru dupa-masa! (cred ca inlocuiesc pasta de rosii cu mustar). abia astept :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips