Acest aperitiv este uşor şi rapid de făcut, dar de efect. L-am găsit la Carmensita's Cuisine, sub numele de aperitiv trandafir, dar mie numai tradafir nu mi-a ieşit.
După cum sugerează şi titlul pe care l-am pus eu, ai nevoie de aluat de foietaj, şuncă, caşcaval, dar şi ceapă verde şi bulion mai gros sau pastă de tomate. Se prepară foarte uşor: se aşteaptă până cînd se dezgheaţă aluatul, timp în care citeşti o carte sau faci ceva util, dar în niciun caz nu te uiţi la tembelizor! După ce aluatul începe să fie maleabil, se desface şi se întinde, se pune pasta de tomate pe desupra, se aşează feliile de şuncă, bucăţile de caşcaval şi ceapa verde tăiată. Se rulează aluatul şi se taie în bucăţi de aproximativ un centimetru. Bucăţile rezultate le-am pus în tavă, iar deasupra lor am mai pus caşcaval ras. Se dau la cuptor şi asta e tot. Se servesc alături de mulţi prieteni.
Paşii de urmat |
Şi crud arată bine |
Ingrediente:
- 800 g aluat foietaj
- 200 g şuncă tăiată foarte subţire
- 1 ceapă verde
- caşcaval felii sau ras
- 100 ml bulion mai gros sau pastă de tomate
Paşi:
1. Se dezgheaţă aluatul.
2. Se întinde aluatul, se pune bulionul sau pasta de tomate pe deasupra.
3. Se pun feliile de şuncă.
4. Se pune caşcavalul.
5. Se adaugă ceapa verde tăiată.
6. Se rulează aluatul şi se taie bucăţi cu grosimea de 1 cm.
7. Se pun în cuptorul preîncâlzit până se rumenesc (aproximativ 25 minute, în funcţie de cuptor).
8. Se servesc calde sau reci.
Verdict: Un aperitiv simplu dar de efect!
Poftă bună!
Laura
Delicos de-a dreptul!! Noroc ca am mancat bine la micul dejun :D
RăspundețiȘtergereMultumesc, Paula! Intr-adevar a fost super bun!
ȘtergereSimplu, rapid si bun! De multe ori recurg la aceasta metoda pentru a face ceva rapid musafirilor care se anunta in ultima clipa!
RăspundețiȘtergereEu l-am facut acum pentru prima data, dar cu siguranta o sa-l mai fac :)
ȘtergereFoarte bun si rapid!! :)
RăspundețiȘtergereAsa e :)
ȘtergereGrozav aperitivul foietaj!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereChe bella idea , le tue girelle, ottima la presentazione. Buona serata Daniela.
RăspundețiȘtergereGrazie Daniela! Buona serata.
ȘtergereMmm, miroase bine! Bun si rapid!
RăspundețiȘtergereMersi Gabriela!
ȘtergereNici măcar la Tv Paprika să nu mă uit ? :)). Îmi place foietajul și implicit aperitivul propus de tine.
RăspundețiȘtergereCum vrei :P Eu am renuntat la tv acum 5 ani si sunt foarte fericita :))
ȘtergereUn aperitiv apreciat de fiecare data cind il pregatesc.
RăspundețiȘtergereAre tot ce trebuie, se pregateste destul de repede, este aspectuos si tare, tare gustos.
A, si da tare bine la poza.
:D
L-am facut si eu pentru un eveniment si aveam foarte puti timp la dispozitie. Asa ca a fost aperitivul perfect.
ȘtergereSa stii ca e programat pentru dupa-masa! (cred ca inlocuiesc pasta de rosii cu mustar). abia astept :)
RăspundețiȘtergereSunt curioasa cum iti iese :D
Ștergere