Káposztás laska este altă mâncare delicioasă pregătită de ungurul meu. E o mâncare de post, ieftină, dar foarte gustoasă, care se face repede, pentru că are puţini paşi şi puţine ingrediente. Face parte, evident, din fascinanta bucătărie ungurească. Sper că v-am făcut curioşi :)
Chiar dacă nu e dulce, înscriu reţeta de paste cu varză la parada iniţiată de Mihaela, "Dulce Românie".
Ingrediente:
- 1 kg varză
- 200 g paste
- 1 ceapă
- ulei pentru călit
- sare
- piper
Paşi:
1. Se taie varza, se pune peste ea 1 linguriţă de sare şi se lasă 5 minute.
2. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei, într-o tigaie mai mare.
3. Între timp se pun tăiţeii la fiert, după instrucţiunile de pe pachet.
4. Se adaugă varza şi se căleşte, amestecând în ea, până îşi schimbă culoarea. Când e aproape gata se condimentează cu piper.
5. Apoi se adaugă tăiţeii, scurşi de apă, peste varză, se amestecă bine şi mâncarea e gata.
Verdict:
O mâncare de post gustoasă, rapidă şi ieftină.
Poftă bună!
Laura
Mai , eu ador pastele astea cu varza , dar ai mei nici nu pun gura pe asa ceva , asa ca , le fac destul de rar !! Sa-mi fie rusine , nu? :(
RăspundețiȘtergereCum sa nu placa astfel de bunatati? Nu prea inteleg :P
ȘtergereEste o mancare din zona Ardealului.Nu place tuturor.
ȘtergereEU chiar astazi FAC aceasta reteta.
E una din mancarurile mele preferate! Imi aduce aminte de vacatele la tara :).
RăspundețiȘtergere1kg. De varza? Nu e cam mult? Taiata e un lighean intreg!!
RăspundețiȘtergeredar fiartă nu mai e asa multa
ȘtergereLa noi in familie bunica mea facea varza calita fara ceapa ,e si mai lejera mancarea
RăspundețiȘtergereO s-o fac și eu și cred ca e bună 😉
RăspundețiȘtergere